Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 62
 İndirme 10
THE THEATRE OF THE ABSURD BECKETT AND PINTER
2012
Dergi:  
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi
Yazar:  
Özet:

As a direct consequence of long and brutal World Wars, Europe witnessed the destruction of the established values of life. The growing sense of despair and alienation, losing communication with one another were for a long time what people suffered inEuropethat changed the whole world. Coupled with the decline in faith in religion and the rise of science with the enlightenment and the social revolution’s turning into a totalitarian regime, the world will never be the same for anyone. Now the human beings had to confront their own selves which are however fragmented and largely unknown. The plays that are termed as absurd originate from those times, aftermath of the Great Wars. Absurdist playwrights produced plays that staged the very the absurd human condition in universe. As opposed to the modern drama, the absurdist plays attacked the notion of a linear plot and traditional characterization. In the absurdist plays, there is almost no conflict to be solved but a static, a seemingly ever-present situation that haunts the whole play. This work will strive to examine basic tenets of the theater of the absurd and then will analyze Samuel Beckett’s Waiting for Godot and Harold Pinter’s The Dumb Waiter.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 260
Atıf : 161
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi