Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Çimentosuz Kompozitlerde Tahribatlı ve Tahribatsız Testlerin Elektrisksel Direnç ile İlişkilendirilmesi
2023
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnşaat sektöründe, malzeme özelliklerini belirlemek için basınç dayanımı, yoğunluk, su emme ve prozite gibi testler sıklıkla kullanılmaktadır. Genel olarak deneysel çalışmalar tahribatlı ve tahribatsız muayene yöntemleri olarak iki kategoriye ayrılır. Ortak görüşe göre, tahribatlı muayene yöntemleri tahribatsız muayene yöntemlerine göre daha güvenilir sonuçlar üretir. Ancak tahribatlı testlerde numunelerin tekrar kullanılması mümkün olmamakta ve inşaat süreci tamamlanan binadan numune alınmasında zorluklar yaşanmaktadır. Ayrıca tahribatlı testlerin deneysel olarak uygulanması zaman ve maliyet açısından dezavantajlar doğurmaktadır. Bu çalışma kapsamında, son yıllarda sürdürülebilir çevre dostu kompozit yapı malzemeleri olarak ilgi gören alkali aktivasyonlu beton kompozitler üzerinde tahribatlı ve tahribatsız deneyler yapılmıştır. Basınç dayanımı, yoğunluk, prozite, su emme vb. geleneksel test yöntemleri elektriksel direnç ölçümleriyle ilişkilendirilmiştir. MEGGER ekipmanı ile elektriksel ölçümler alınmış ve direnç değerleri diğer parametrelerle doğrudan ilişkilendirilmiştir. Elde edilen olumlu sonuçlar, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin numune boyutu veya lokalizasyondan bağımsız olarak önerilen yöntemle değerlendirilebileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Correlation Of Destructive and Non-destructive Tests With Electrical Resistance In Cementless Composites
2023
Yazar:  
Özet:

In the construction industry, tests such as compressive strength, density porosity, and water absorption porosity are frequently used to determine material properties. In general, experimental studies are divided into two categories: destructive and non-destructive testing methods. According to the common consensus, destructive testing methods produce more dependable results than non-destructive testing methods. However, it is not possible to reuse the samples in destructive tests, and there are difficulties in taking samples from the building whose construction process has been completed. In addition, the experimental implementation of destructive tests creates time and cost disadvantages. Within the scope of this study, destructive and non-destructive experiments have been carried out on alkali-activated concrete composites, which have attracted interest as sustainable environmentally friendly composite building materials in recent years. Compressive strength, density, porosity, water absorption, etc. traditional test methods have been associated with electrical resistance measurements. Electrical measurements have been taken with the MEGGER equipment, and resistance values have been directly correlated with the other parameters. The positive results indicate that different structures of materials used in the construction industry can be evaluated regardless of sample size or localization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.109
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi