Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
ÇOCUK HAKLARININ KORUNMASINDA KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU'NUN ROLÜ
2021
Dergi:  
Ombudsman Akademik
Yazar:  
Özet:

Tarihte ilk örneğine İsveç’te rastladığımız Ombudsmanlık kurumu Türkiye’de Kamu Denetçiliği (KDK) adıyla 2012 yılında kurulmuş, 2013 yılında bağımsız bir denetim mekanizması olarak faaliyetlerine başlamıştır. Kurum çalışma, sosyal güvenlik, personel rejimi, sağlık, ulaştırma gibi pek çok konuya ilişkin başvuruyu inceleme ve karar verme sorumluluğunu üstlenmiştir. İnceleme konularından bir diğeri de çocuk haklarına ilişkin başvurulardır. Bu çalışma Kurumun çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesi noktasında etkinliğinin ve vermiş olduğu katkının ortaya konulmasını amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda kurum tarafından hazırlanmış olan yıllık raporlar içerik analizi yöntemi ile ele alınacak, çocuk hakları başlığı altında yer alan şikayetler ve bu şikayetlere ilişkin karar türleri analiz edilecektir. Çalışma, çocukların kuruma doğrudan başvuru yapması için kurulan kdkcocuk.gov adlı internet sitesinin kuruluş yılı (2014) olması dolayısıyla 2014-2020 yılları arasını kapsayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Role of the Public Inspectorate in the Protection of the Rights of the Child
2021
Yazar:  
Özet:

The Ombudsman’s institution in Sweden was founded in 2012 under the name of Public Audit in Turkey (KDK) and began its activities as an independent audit mechanism in 2013. The institution has taken responsibility to review and make decisions on many issues such as work, social security, staff regime, health, transportation. Another question is the question of the rights of children. This study aims to reveal the effectiveness and contribution of the institution to the protection and development of the rights of the child. Annual reports prepared by the institution for this purpose will be addressed by the method of content analysis, the complaints under the title rights of the child and the types of decisions relating to these complaints will be analyzed. The study will cover the years 2014-2020 as the establishment year (2014) of the website kdkcocuk.gov, which was established to help children apply directly to the institution.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of The Ombudsman Institution In The Protection Of Children’s Rights
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ombudsman Akademik

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 211
Atıf : 596
2023 Impact/Etki : 0.265
Ombudsman Akademik