User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 4
 Downloands 1
ADAPTATION OF THE RELATIONAL ENERGY SCALE INTO TURKISH
2022
Journal:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Author:  
Abstract:

İlişkisel enerji; çalışanların verimliliğini olumlu yönde etkileyen, çalışanların depolayabileceği, çoğaltabileceği hatta istedikleri zaman kullanabilecekleri örgütsel bir kaynaktır. Son zamanlarda uluslararası yazında kavrama yönelik yoğun bir ilgi olmasına rağmen, ulusal literatürdeki yayın sayısının sınırlı seviyede olduğu görülmüştür. Bu nedenle araştırma, bu eksikliği ortadan kaldırmayı ve sosyal bulaşma kuramı çerçevesinde Owens, Baker, Sumpter ve Cameron (2016) tarafından geliştirilen İlişkisel Enerji Ölçeği’ni Türkçe literatüre kazandırmayı amaçlamaktadır. Araştırma verisi, 02-27 Aralık 2021 tarihleri arasında Balıkesir ili Bandırma ilçesinde zincir marketlerde çalışan personelden toplanmıştır. Araştırmanın örneklemini, kolayda örnekleme yöntemi ile bu marketlerde çalışan katılımcılar oluşturmaktadır. Ölçeğin çeviri sürecinde hem dil hem de içerik uyumunun sağlanması için çeviri-geri-çeviri prosedürü izlenmiştir. Ölçüm aracının güvenilir olduğundan emin olmak için 35 katılımcı üzerinde bir pilot çalışma gerçekleştirilmiş ve ölçek çalışma için hazır hale getirilmiştir. Çalışmada, öncelikle ölçeğin geçerlik ve güvenirlik analizleri yapılmıştır. Geçerlik çalışmalarında, ölçeğin tek faktörlü orijinal yapısı Açımlayıcı Faktör Analizi (AFA) ile, verilerden elde edilen bulguların teorik yapıyla uyum gösterip göstermediği ise Doğrulayıcı Faktör Analizi (DFA) ile test edilmiştir. Ölçek maddelerinin iç tutarlılığı, Cronbach Alfa analizi ve bir diğer güvenirlik ölçme yöntemi olan birleşik güvenirlik analizi ile hesaplanmıştır. Faktör analizi neticesinde, orijinali beş madde ve tek faktörden oluşan ölçeğin Türkçeye uyarlandığında yine beş maddeden meydana geldiği ve tüm maddelerinin aynı şekilde tek faktör altında birleştiği gözlenmiştir. Doğrulayıcı faktör analizi sonucunda, modelin yüksek uyum değerlerine (χ2/df=1.43; RMSEA=.04; RMR=.01; SRMR=.006; CFI=.99; NFI=.99; IFI=.99; RFI=.99; GFI=.99; AGFI=.96) sahip olduğu saptanmıştır. Ölçeğin Cronbach Alfa katsayısı ve birleşik güvenirlik değerleri .96 olarak tespit edilmiştir. Analizler sonucunda, ölçeğin geçerli ve güvenilir olduğuna ilişkin bulgular elde edilmiştir.

Keywords:

0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








International Journal Of Eurasia Social Sciences

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 864
Cite : 2.035
International Journal Of Eurasia Social Sciences