Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 21
Deadpan Estetikte Topografyanın Şeyleştirilmesi: Andreas Gursky
2020
Dergi:  
Journal of Strategic Research in Social Science
Yazar:  
Özet:

20. yüzyılın ilk çeyreğinde teatral alanda kullanılan deadpan, ifadesiz yüz anlamına gelmektedir. İnsanın duygularını gösterebilecek herhangi bir mimikten arınmış halini tasvir eden deadpan, Marksist teori içerisinde kuramsallaştırılan ve kapitalist ekonomi pratiği içerisindeki insanın başta kendisine daha sonra yaşadığı çevreye yabancılaşmasıyla ortaya çıkan şeyleşme kavramıyla ilgilidir. Diğer yandan deadpan estetik bir biçim olarak özellikle 1990’lı yıllardan sonra fotoğraf sanatını etkilemektedir. Öznelliğin, duygunun, abartılı sanatsal ifade biçimlerinin noksanlığıyla ilişkilendirilen deadpan, fotoğrafta gerçekliğin sade bir şekilde aktarımına dayalıdır. Fotoğrafta portre ve özellikle topografya alanlarında uygulanan bu estetik biçimden faydalanan Andreas Gursky, küreselleşme ve tüketim kültürünü eleştiren çalışmalarında uyguladığı fotoğrafik tekniklerle mekanları şeyleştirmektedir. Bu yazıda; Gursky’nin deadpan estetik kavramı unsurlarını taşıyan 3 farklı topografyaya ait çalışması Marksist teori içerisinde kuramsallaştırılan şeyleşme kavramı perspektifinden ve betimsel analiz yönteminden faydalanarak incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Separation of Topography in Aesthetics: Andreas Gursky
2020
Yazar:  
Özet:

In the first quarter of the twentieth century, the theater was used in the theater, meaning an unexpression face. The deband, which depicts the state of the human being disguised from any mimic that can show his feelings, is related to the concept of the Marxist theory that is theoretized and emerged in the capitalist economic practice by the outsourcing of the human being to the environment in which he later lived. On the other hand, as an aesthetic form, the deband affects the photography art especially after the 1990s. The deband associated with the subjectivity, the sensation, the exaggerated artistic forms of expression, is based on the purely transmission of reality in the picture. Andreas Gursky, taking advantage of this aesthetic form applied in photography and especially in the topography fields, is shattering the spaces with the photographic techniques he applies in his work criticizing globalization and consumption culture. In this article, Gursky’s work of three different topographs, which carry the elements of the esthetic concept, was studied using the perspective of the concept of chessing that was theoretized in the Marxist theory and the visual analysis method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Journal of Strategic Research in Social Science

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 151
Journal of Strategic Research in Social Science