Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 2
KAN BAĞI BULUNAN AİLE BİREYLERİ ARASINDA PARMAK İZİ BENZERLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, parmak izinin kalıtsallık boyutu araştırılmıştır. Bu kapsamda kan bağı bulunan aile fertleri arasında parmak izi benzerliği ve kişinin kendi el parmakları arasındaki parmak izi benzerliği hakkında bir dizi araştırma ve inceleme çalışması yürütülmüştür. Çalışmanın amacı, aile fertlerinin parmak izlerinin analiz edilmesi, incelenmesi ve karşılaştırılması neticesinde parmak izinin kalıtsallık boyutuna ve parmak izi inceleme tekniklerine yeni bir bakış açısı katmaktır. Bu araştırma üç aşama ile yürütülmüştür. Birinci aşama 237 aileden 943 bireyin 9.407 adet parmak izi üzerinde benzerlik durumu araştırılmıştır. İkinci aşamada, Emniyet personelinden Kriminal Branşlı 100 vücut izi uzmanına araştırmamızın ana başlıklarını içeren yapılandırılmış anket formu uygulanmıştır. Üçüncü aşamada doğrudan parmak izlerinin öz nitelikleri üzerinde çalışmalar yürütülmüştür. Üç aşamalı olarak yürütülen bu araştırmada elde edilen bulgular ışığında, kan bağı bulunan aile fertleri arasında, parmak izi grubu ve sınıfı açısından önemli ölçüde benzerlik gösterdiği parmak izlerinin şekil, öz nitelik ve yapısı itibarı ile de kısmi olarak benzerlik gösterdiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Research on the similarity of the fingerprint between the families found with blood bonds
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the size of the legacy of the fingerprint was studied. In this context, a series of studies and studies have been conducted on the similarity of fingerprints between the family members with blood bonds and the similarity of fingerprints between the person’s own hands. The aim of the study is to add a new perspective on the size of the inheritance of the fingerprint and the techniques of fingerprint examination as a result of the analysis, study and comparison of family members’ fingerprints. This study is conducted in three stages. In the first phase, 943 individuals from 237 families were identified with 9407 fingerprints. In the second stage, a structured survey form from the Security staff to the Criminal Branch 100 body trace specialist was implemented, which contains the main headlines of our research. In the third phase, studies were conducted on the properties of the fingerprints directly. In light of the findings obtained in this three-stage study, it was found that among the family members with blood bonds, the fingerprints showed significantly similarities in terms of the group and class of the fingerprints, as well as partially similarities in terms of the shape, identity and structure.

Anahtar Kelimeler:

Heritized Dimension Of Fingerprint and Fingerprint Similarity Between Family Members With Blood Connection
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 138
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi