Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Burdur-Hacılar Köyü Taban Merasında Verim ve Kalite Üzerine Gübrelemenin Etkileri
2017
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma azot ve fosfor dozlarının, meranın ot verimi ve bazı kalite özellikleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla Burdur’da 2014 ve 2015 yıllarında iki yıl süre ile yürütülmüştür. Araştırmada 5 farklı azot dozu (0, 3, 6, 9 ve 12 kg/da) ve 3 farklı fosfor (0, 5 ve 10 kg/da) dozu uygulanmıştır. Araştırmada kuru ot verimi, ham protein oranı, ham protein verimi, ADF, NDF oranları, toplam sindirilebilir besin maddesi (TSBM) ve nispi yem değeri (NYD) incelenmiştir. İki yıllık ortalama sonuçlara göre, azot dozları artıkça kuru ot verimi, ham protein oranı, ham protein verimi, TSBM ve NYD artarken, ADF ve NDF oranları azalmıştır. Fosfor dozlarındaki artışlar ise kuru ot verimi, ham protein verimi, TSBM ve NYD’ni arttırırken, ADF oranını azaltmıştır. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, Burdur’da taban merada yüksek ot verimi ve kalitesi için 9 kg/da azot, 10 kg/da fosfor uygulaması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

The effects of Burdur-Hacılar Village Taban Merah on Productivity and Quality
2017
Yazar:  
Özet:

This research was carried out in Burdur for two years in 2014 and 2015 in order to determine the effects of nitrogen and phosphorus doses, the herb productivity and some quality characteristics. The study included 5 different nitrogen doses (0, 3, 6, 9 and 12 kg/day) and 3 different phosphorus doses (0, 5 and 10 kg/day). The study studied dry herbs, raw protein ratio, raw protein ratio, ADF, NDF ratio, total digestible nutrient (TSBM) and relative feed value (NYD). According to the two-year average results, nitrogen doses have reduced the raw grass yield, raw protein ratio, raw protein yield, TSBM and NYD, while the ADF and NDF ratio increased. The increases in phosphorus doses have reduced the rate of ADF while increasing dry herb production, raw protein production, TSBM and NYD. According to the results of this study, the application of 9 kg/kg nitrogen, 10 kg/kg phosphorus can be recommended for high plant productivity and quality in the basin merada in Burdur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 24.123
2023 Impact/Etki : 0.226
Quarter
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q2
28/73

Ziraat Fakültesi Dergisi