Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
Travma İle Karışabilen Bir Henoch- Schönlein Purpura Olgusu
2023
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Henoch-schönlein purpurası (HSP), çocukluk çağının non-trombositopenik palpabl purpura ile seyreden ve en sık görülen sistemik vaskülitidir. HSP cilt tutulumu, artrit, renal ve gastrointestinal sistem tutulumu ile karakterizedir. Böbrekler, kolon, eklemler gibi bazı organlarda gelişen vaskülit sonucu palpe edilebilen purpura, karın ağrısı, artrit ve böbrek hastalığı (proteinüri) görülür. Hastalar döküntü (palpable purpura), karın ağrısı, eklem şişliği ve/ya ağrısı (artrit) şikayetleri ile başvurur. HSP genellikle viral enfeksiyonlar, ilaçlar ve böcek ısırığı gibi antijenik bir stimulus ile tetiklenir. Burada purpurik döküntü ile seyreden hastalıklarla kolaylıkla karışabilen ve farklı tanılar konulabilen HSP’ li beş yaşında bir kız olgu sunulmaktadır. Purpurik döküntü ile başvuran hastalarda travma öyküsü varlığında, travmaya sekonder purpura vs. düşünülsede vaskülit benzeri değişik hastalıklarla karşılaşılabileceği akılda tutulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

A Henoch-Schonlein Purpura Fact That Could Be Mixed With Trauma
2023
Yazar:  
Özet:

Henoch-schönlein purpura (HSP) is the most common and common systemic vasculitis that is seen with non-trombocytopenic palpable purpura in childhood. HSP is characterized by skin shake, arthritis, renal and gastrointestinal system shake. As a result of vasculitis that develops in some organs, such as kidneys, colon, joints, purpura, stomach pain, arthritis and kidney disease (proteinuria) can be palpitated. Patients appeal with blisters (palpable purpura), stomach pain, joint swelling and/or pain (arthritis). HSP is often triggered by an antigenic stimulus such as viral infections, medications and insect bite. Here, a five-year-old girl of HSP is presented, who can easily interfere with diseases seen with purpuric eruption and can be diagnosed differently. In the presence of a trauma history in patients with purpuric eruption, it should be remembered that trauma can be treated with a variety of diseases similar to vasculitis in secondary purpura vs. consideration.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.190
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi