Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
Overconfident chief executive officer and earnings management practice
2018
Dergi:  
Revista Catarinense da Ciência Contábil
Yazar:  
Özet:

Abstract Several studies have suggested that overconfidence leads to expectations of future performance, and managers can develop predisposition to earnings management. The objective of the study is to identify the influence of overconfident managers on Brazilian companies’ earning management practices. The methodology of the research is descriptive, with quantitative approach, through documentary research. The statistical methods used were: entropy, TOPSIS and multiple linear regression. The sample consisted of 127 Brazilian companies listed on the BM&FBovespa. It is concluded that lower overconfidence has a positive impact on earnings management, suggesting that less confident managers believe with less intensity in their abilities, and, in order to guarantee organizational results that satisfy the expectations of analysts, they conduct the earnings management in an opportunistic way so as to increase organizational results. Author Biographies Cristian Bau Dal Magro, Universidade Regional de Blumenau Doctor in Accounting Sciences and Administration at Universidade Regional de Blumenau (FURB). Address: Servidão Anjo da Guarda, 295-D | Efapi | 89809-900 | Chapecó/SC | Brazil. Marcello Christiano Gorla, Universidade Regional de Blumenau Doctor in Accounting Sciences and Administration at Universidade Regional de Blumenau (FURB). Address: Rua Antônio da Veiga, 140 | Itoupava Seca | 89030-903 | Blumenau/SC | Brazil. Roberto Carlos Klann, Universidade Regional de Blumenau Doctor in Accounting Sciences and Administration at Universidade Regional de Blumenau (FURB). Professor in the Accounting Sciences Post-Graduation Program of FURB. Address: Rua Antônio da Veiga, 140 | Itoupava Seca | 89030-903 | Blumenau/SC | Brazil. References Ahmed, A. S., & Duellman, S. (2013). Managerial overconfidence and accounting conservatism. Journal of Accounting Research, 51(1), 1-30. DOI: https://doi.org/10.1111/j.1475-679X.2012.00467.x

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Revista Catarinense da Ciência Contábil

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 468
Atıf : 5
Revista Catarinense da Ciência Contábil