User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
  Citation Number 1
 Views 1
Nükleer santralin turizme olası etkileri: Silifke örneği
2022
Journal:  
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Fosil yakıtların her geçen zaman tükendiği bir gerçektir. Fosil yakıtların tükenme noktasına gelmesi ve çevreye zararları sebebiyle Dünyada ve Türkiye’de fosil yakıtlara alternatif enerji kaynaklarına yönelme söz konusudur. Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan rüzgar, hidrolik, güneş gibi kaynaklara olan talep her geçen zaman artış göstermesine rağmen istenilen seviyede olmadığı için nükleer enerji kaynakları da kullanılmaktadır. Türkiye de artan enerji ihtiyacını karşılamak için Akkuyu ve Sinop’ta nükleer güç santralleri projelerini onaylamıştır. Onaylanan bu projelerden Mersin sınırları içerisinde yer alan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasına başlanmış ve şu anda birinci reaktörün çalıştırılması aşamasına gelinmek üzeredir. Nükleer enerji santrallerinin kurulduğu bölgede olumsuz etkileri olabilmektedir. Derleme niteliğinde hazırlanan bu çalışmada nükleer santralin Silifke’ye olası etkileri ikincil veri kaynakları kullanılarak incelenmiştir. Buna göre Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Silifke turizmine olumsuz etkileri olabileceği, ancak alınacak ciddi güvenlik önlemleri ve güç santralinde kullanılan reaktörlerin daha güvenli VVER-1200 modeli olması etkilerin en aza inmesinin olası olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Aynı zamanda Silifke ilçesinde yaşayan halka ve bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere doğru şekilde bilgi aktarılması da nükleer santralin turizme olası olumsuz etkilerini en aza indirmeye katkı sunacaktır. Yenilenebilir enerji kaynakları açısından zengin bir potansiyele sahip olan Silifke’de rüzgar, güneş ve hidrolik enerji kaynaklarına yönelmenin turizme olumsuz etkileri olmayacağı ve nükleer enerji santrallerine alternatif olabileceği tespit edilmiştir

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi