Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
Konka bulloza tiplerinin maksiller sinüs patolojileri ile ilişkisi
2019
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, konka bulloza (KB) olarak da bilinen orta konka pnömatizasyonunun tipleri ve görülme sıklığının belirlenmesi ve bunların maksiller sinüs mukozası patolojileri üzerine olası etkilerinin değerlendirilmesidir. Gereç ve Yöntemler: Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalına konik ışınlı bilgisayarlı tomografisi (KIBT) ile paranazal sinüs değerlendirilmesi amacıyla başvuran 75 hastanın görüntüleri retrospektif olarak incelendi. Orta konka pnömatizasyonları; lameller, bülböz ve ekstensif olarak sınıflandırılarak, her bir konka bulloza tipi ile maksiller sinüs hastalığı arasında ilişki olup olmadığı araştırıldı. Maksiller sinüs tutulumu, maksiller sinüs ostiumu (MSO) tıkanıklığı ve maksiller sinüste mukozal kalınlaşma (MSMK) varlığı araştırılarak değerlendirildi. Bulgular: Toplam KB sayısı 76 idi. 30 (%40) hastada bilateral KB, 16 (% 21.3) hastada unilateral KB vardı. KB’ların 29’u (% 38.1) lameller tipte, 27’si (% 35.5) bülböz tipte ve 20’si (% 26.3) ekstensif tipteydi. Lameller tip 29 KB’nın 5’inde (% 17.2) MSO tıkanıklığı; 18’inde (%62) MSMK bulundu. Bülböz tip 27 KB’nın 7’sinde (% 25.9) MSO tıkanıklığı; 15’inde (%55,5) MSMK tespit edildi. Ekstensif tip 20 KB’nın ise 3’ünde (%15) MSO tıkanıklığı; 12’sinde (%60) MSMK vardı. Bilateral KB’sı olan 30 hastanın 2’sinde (% 6.6) sağ MSO tıkanıklığı, 2’sinde (% 6.6) sol MSO tıkanıklığı saptanırken 16’sında (% 53.3) ise MSMK belirlendi. Sonuç: Farklı KB tipleri ve tek taraflı veya çift taraflı olması ile ostium tıkanıklığı ve mukozal kalınlaşma gibi maksiller sinüs hastalıkları arasında istatistiksel anlamlı bir ilişki saptanamadı. ANAHTAR KELİMELER Konka bulloza, orta konka pnömatizasyonu, sinüzit

Anahtar Kelimeler:

Relationship of the types of Konka bullose with sinus pathologies
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to determine the types and frequency of middle-conca pneumatization, also known as conca bullose (KB), and to evaluate their possible effects on the pathologies of the sinus mucous membrane. Tools and Methods: Erciyes University Faculty of Dentistry, the Department of Oral, Dental and Chen Radiology and the Department of Anabolic Radiology (KIBT) with a computer tomography (KIBT) with the aim of applying for the evaluation of paranasal sinus, the images of 75 patients were examined retrospectively. The pneumatizations of the middle conca were classified as lamellars, bulbs and extensive, and it was studied whether there was a relationship between each type of conca bullosa and the malignant sinus disease. It was evaluated by researching the maxile sinus constipation, maxile sinus osteoarthritis (MSO) blocks and the presence of muscular thickness (MSMK) in maxile sinus. The total number of KBs was 76. 30 (40%) patients had bilateral KB, 16 (21.3%) patients had unilateral KB. 29 KB (38.1%) were in lamell type, 27 KB (35.5%) in bulb type and 20 KB (26.3%) in extensive type. In 5 of the Lameller type 29 KB (17.2%) MSO obstructions; in 18 (62%) MSMK found. In 7 of the bulb type 27 KB (25.9%) MSO blockade; in 15 (55.5%) MSMK was detected. Extensive type 20 KB has 3 (%15) MSO blocks; 12 (%60) MSMK. In 2 of 30 patients with bilateral KB (6.6 percent) the right MSO blockade, in 2 (6.6 percent) the left MSO blockade, while in 16 (53.3 percent) the MSMK was identified. The result: Different types of KB and one-sided or double-sided and a statistically meaningful relationship between the diseases of the sinus, such as osteoarthritis and mucous thickness, has not been established. Keywords Konka bulloza, medium konka pneumatization, sinusitis

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 256
2023 Impact/Etki : 0.03
Selcuk Dental Journal