Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 11
ÇAĞDAŞ RESİM SANATINDA POST-EMPRESYONİZM VE CLAUDE MONET
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Tarihsel süreçte toplumu meydana getiren insanlar, hiyerarşik bir yapı içinde tabakalara ayrılmıştır. Bu tabakalar, kültürel ve ekonomik farklılıklara göre belirlenen ve toplumdaki konumu ifade eden toplumsal statüyü işaret etmektedir. İnsanlık tarihinde iyi bir statüye sahip olma arzusu, her daim önemini korurken, sanata konu olması da kaçınılmaz olmuştur. Özellikle statü edinme sürecindeki yöntemler ve pay edilişindeki eşitsizlikler, sanatçılar tarafından eleştirel bir dille görselleştirilmektedir. Sanatçının statü sistemine yöneltmiş olduğu bu eleştirel dil, öfkeli, ironik, melankolik, lirik bir karşı duruş ve meydan okumalar şeklinde olmuştur. Çağdaş Türk resim sanatının başlangıcı, 18.yy. sonlarında batılılaşma çabalarıyla geleneksel sanattan kopuş olarak kabul edilmektedir. Genel ifade ile çağdaş sanat akımları olarak bilinen akımlar ortaya çıktıktan sonra sanat dünyasını birçok yönden etkilemişlerdir. Özellikle yirminci yüzyılın başlangıcına yakın akımlar sanat dünyasında yeni bir sayfa açmıştır. Bu akımların en önemli ve etkili olanlarından biri de Empresyonizm (İzlenimcilik) olarak anılan akımdır. Bu akım ortaya çıktığı günde çevresinde farklı algılanmakla birlikte her çağda daha da farklı algılanmalara devam etmiştir. Kendisinden sonra çıkan tüm akımlarla olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkileşim içinde olan Empresyonizm, neredeyse tüm sanat akımlarını peşinden sürüklemiştir. Akımın çevresine etkileri değişik zamanlarda değişik boyutlarda devam etmiştir. Farklı kültürlerde farklı tepkiler oluşurken farklı zamanlarda da farklı yorumlar ortaya çıkmıştır denebilir. “Çağdaş Resim sanatında Post-Empresyonizm ve Claude Monet.” adlı çalışmada konu Post Empresyonizm çağdaş resim teknikleri ve Claude Monet Sanatı tekniklerinin, çağdaş Resim sanatı üzerindeki kullanımı ve etkileri anlatılmıştır.Bu çalışma, Çağdaş Sanat, Empresyonizm ve Claude Monet hakkında ; bahçe ve resim üzerine sanat ve mimari bağlamında aralarındaki bağlantılar ve kesişim alanlarını açığa çıkarmak hedeflenmektedir. Monet teoriden uzak tamamen pratik yaşamın içinde biri olarak, bu konuda bize eşsiz bir tecrübe sunar. Bahçe ve resim alanlarını birbirine bağlar.

Anahtar Kelimeler:

Post-impressionism and Claude Monet in Contemporary Art
2021
Yazar:  
Özet:

The people who formed society in the historical process have been divided into layers within a hierarchical structure. These layers indicate the social status that is determined by cultural and economic differences and represents its position in society. The desire to have a good status in the history of mankind has always kept its importance, but it has also been inevitable to be a subject of art. In particular, the methods and inequalities in the process of acquiring status are visualized by the artists in a critical language. This critical language that the artist has directed to the status system has been in the form of angry, ironic, melancholic, lyrical opposition and challenges. The beginning of modern Turkish painting, 18th century. In the end, it is regarded as a breakdown from the traditional art with the Westernization efforts. After the appearance of the current known as general expression and contemporary art flows, they have influenced the art world in many ways. Especially the beginning of the twentieth century, the streams opened a new page in the world of art. One of the most important and effective of these flows is the flows called Empressionism. The day that this flow appeared, with different perceptions around it, it continued to be more and more different perceptions in every age. The Empressionism, which is in positive or negative interaction with all the flows that come after it, has traced forth almost all the art flows. The effects on the surrounding stream have continued in different dimensions at different times. In different cultures, different reactions have occurred and different comments have occurred at different times. Post-Empressionism in Contemporary Painting and Claude Monet. The post-impressionism study has been discussed on the use and effects of contemporary painting techniques and Claude Monet Art techniques on contemporary painting art.This study aims to reveal the connections and interconnections between them in the context of art and architecture on garden and painting on contemporary art, Empressionism and Claude Monet. As one of the completely practical lives far from theory, Monet offers us a unique experience in this area. It connects the garden and the painting spaces.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.572
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)