Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1.483
 İndirme 25
 Sesli Dinleme 3
Cenap Şahabettin’in Bir Oyunu : Körebe
2002
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Servet-i Fünûn dönemi Türk Şiirinin önde gelen isimlerinden CenapŞahabettin, nesir alanında eserler verdiği gibi tiyatroyla da uğraşmıştır. O, II.Meşrutiyet döneminde hız kazanan tiyatro çalışmalarına katılmış, Sahne-i Osmaniye veDarülbedayi gibi toplulukların edebî kurullarında görev almıştır. Yalan ve Körebe adlı,biri dram, diğeri komedi iki oyun yazan Cenap Şahabettin’in Hüseyin Suat’la birliktekaleme aldıkları Küçük Beyler adlı bir de vodvili bulunmaktadır. En önemli oyunu olanKörebe, ilk kez İbrahim Şinasi’nin Şair Evlenmesi’nde ele aldığı, görücü usulüyleevliliğin tenkidini konu edinir. Bir tür “Avukat Evlenmesi” olarak nitelendirilen oyun,çağdaş gençlerin evlilik hakkındaki yeni düşüncelerine dayanır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 3.596
2023 Impact/Etki : 0.135
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi