Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerinde Akran Desteğinin Önemi
2017
Dergi:  
Journal of Human Rhythm
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, hemşirelik ve ebelik öğrencilerinin okulda ve uygulama alanlarında birbirlerine yardımlaşma durumlarını değerlendirmek, akran desteğini etkileyebilecek değişkenleri ortaya çıkarmak amacıyla tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Yöntem: Çalışma için ilgili kurumdan izin alınmıştır. Çalışmanın evreni bir devlet üniversitesinin ebelik ve hemşirelik bölümünde öğrenim gören 2. ve 4. sınıf öğrencileri (260 öğrenci) oluşturmuştur. Toplam öğrenci sayısının % 75’ine ulaşılmıştır. Veriler, "Tanıtıcı Bilgi Formu" ve 17 maddeden oluşan Çınar ve Çalışkan tarafından (2012) yılında Türkçe geçerlilik ve güvenilirliği yapılan “Akran Desteği Ölçeği” ile toplandı. Araştırmanın istatistiği SPSS.21 programı ile yapılmıştır. Bulgular: Çalışmaya katılan öğrencilerin %35.4’ü ebelik (n:92), %64.6’sı hemşirelik (n:168) bölümü öğrencisidir. Akran desteği genel puan ortalaması 46.98 ±11.3 iken alt ölçek puan ortalamaları sırasıyla fiziksel yardım 25.22 ± 6.13, akademik yardım 10.83±2.97, duygusal yardım 10.92±3.0 olarak tespit edildi. 2. sınıf öğrencilerin genel puan ortalaması 47.40 ± 11.51 ile 4. sınıflara 46.53 ± 11.14 göre çok az farkla yüksek bulunurken aralarında ki fark anlamlı değildi (p=.374). Etkili iletişim ve ekip çalışmasını ortaya koyan arkadaş varlığı ile akran desteği puan ortalaması arasında anlamlı farklılık olduğu belirlendi (p=.014). Akran desteği ölçeği fiziksel yardım, akademik yardım ve duygusal yardım alt puanları arasında istatistiksel olarak anlamlı fark ve pozitif yönde yüksek düzeyde ilişki olduğu saptandı (p< 0.05). Sonuç: Öğrencilerin arkadaş sahibi olması akran desteği ölçeğinin yardım puanlarını olumlu yönde etkilediği saptandı. Akran desteği ölçeği toplam alt puan ortalamalarının bölümlere göre farkı istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur (Hemşirelik: 48.02±11.35; Ebelik: 45.07±11.07).

Anahtar Kelimeler:

The Importance of Support for Higher Education Students
2017
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was conducted in an identifying way to evaluate the situations in which nursing and abortion students are assisting each other in school and in the fields of practice, and to identify the variables that may affect their fellow support. Method: authorized by the relevant institution for work. The universe of the study was formed by 2nd and 4th-class students (260 students) studying in a state university’s maternity and nursing department. 75% of the total number of students. The data was collected with the "Support Measurement" of validity and reliability made by Çınar and Çalışkan in 2012 and composed of 17 articles. The study was conducted with the SPSS.21 program. Results: 35.4 per cent of students participating in the study are pregnant (n:92), 64. 6th is a student of Nursing (n.168) department. The average score of associate support is 46.98 ±11.3 while the lower scale score average is 25.22 ±6.13, the academic support is 10.83 ±2.97, the emotional support is 10.92 ±3.0 respectively. The average score of second-class students was 47.40 ± 11.51 and 46.53 ± 11.14 with very little difference, while the difference between them was not significant (p=.374). It was determined that there was a significant difference between the presence of a friend and the average score of support to a fellow (p=014). The scale of co-support was found to have a statistically meaningful difference and a high-level relationship in the positive direction between physical assistance, academic assistance and emotional assistance subpoints (p< 0.05). The result: Students have a friend and the scale of co-support has been found to have a positive impact on the aid points. The scale of associate support was statistically significant for the difference according to the sections of the total sub-point average (Infertility: 48.02±11.35; Ebelic: 45.07±11.07).

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Human Rhythm

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 184
Atıf : 475
Journal of Human Rhythm