Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
KAZANMANIN ÖNEMİ, NEFRET, TAKIM KİMLİĞİ VE SADAKATI: TÜRKİYE’DEKİ ANKET VERİLERİ İLE İLİŞKILERİN KEŞFEDİLMESİ
2017
Dergi:  
PressAcademia Procedia
Yazar:  
Özet:

Spor pazarlaması literatüründe kazanmanın önemi, nefret, takım kimliği, tutumsal ve davranışsal sadakat arasında önemli ilişkiler olduğu ortaya konulmuştur. Bu araştırmanın amacı kazanmanın önemi ve nefretin takım kimliği, davranışsal ve tutumsal sadakat üzerindeki etkilerinin futbol bağlamında incelenmesidir. Kazanmanın önemi ve nefretin takım kimliği, taraftar sadakati üzerindeki etkilerini araştıranilişkisel model araştırma kapsamında önerilmiştir. Araştırmanın örneklemi kolayda örnekleme yöntemi ile oluşturulmuş, araştırma verileri online ve kişisel görüşme yoluyla toplanmıştır. Araştırma kapsamında doğrulayıcı faktör analizi ve yapısal eşitlik modeli AMOS 22 programı kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular takım kimliği, tutumsal ve davranışsal sadakat arasında güçlü ve anlamı ilişki olduğunu ortaya koymuştur. Bunun yanında, takım kimliğinin kazanmanın önemi, nefret ve taraftar sadakati arasındaki ilişkiye aracı etkisi olduğu ortaya konulmuştur. Bu araştırmadan elde sonuçlar spor pazarlaması uygulamaları için önemli öneriler içermektedir. Bunun yanında, futbol takım yöneticilerinin araştırma değişkenlerini nasıl yorumlaması gerektiğini ilişkin önemli öneriler araştırma kapsamında ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










PressAcademia Procedia

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.150
Atıf : 868
PressAcademia Procedia