Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Osmanlı Devleti’nde timar rejimi sona ererken Aydın Sancağı’nda darphaneye devredilen çiftlikler hakkında bazı bilgiler
2018
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study approaches the data on some farms, which brought problems in utilization for a long time, in the Sanjak of Aydin, which was one of the richest regions in the Ottoman Empire after Egypt and Rumelia. It contain some clues, which were obtained through comparisons whith other documents and registers, on the problems encountered in the agricultural production in the regionand represents an example about the center-periphery relations in the Ottoman Empire. The problems resulted from the gradual substitution of the Timar regime with the iltizam (tax-farming) system were mainly troubling the dirlik holders and this was causing set backs in the enforcement of state authority in the rural areas. Despite the passing of time, continuity of the problems of the farms mentioned in this paper presents a problem that reguires consideration

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.237
2023 Impact/Etki : 0.083
Tarih Araştırmaları Dergisi