Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
TURİST REHBERLERİNİN SOSYAL MEDYAYI KULLANIM AMAÇLARININ BELİRLENMESİ
2022
Dergi:  
Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi teknolojileri ve internetin icat edilmesi ile birlikte sosyal medya kavramı ortaya çıkmıştır. Her bir yeni platform ile kullanıcı sayıları artan sosyal medya platformları hayatımızın her alanında vazgeçilmez olmuştur. İnsanlar hayatlarının önemli bir bölümünü internet ve dolayısıyla sosyal medya mecralarında geçirmeye başlamışlardır. Herkes gibi bu sosyal medya platformları turist rehberleri tarafından da aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı turist rehberlerinin sosyal medya platformlarını hangi amaçlar için kullandıklarını belirlemektir. Çalışmanın, elde edilen veriler doğrultusunda Turist rehberlerine sosyal medya ve iş alma konusunda bilgi vermek açısından önemli olduğu düşünülmektedir. Çalışmada nitel araştırma yöntemi benimsenmiş, veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Bu doğrultuda veri toplayabilmek amacıyla 20 turist rehberi ile görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerde elde edilen veriler kullanılarak içerik ve betimsel analizler gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak turist rehberlerinin çoğunluğu teknolojik cihazları bilgi edinme ve iletişim amaçlı kullandıkları ve sosyal medya platformlarını bir iş ağı olarak görmedikleri sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Determining The Social Media Usage Purposes Of Tourist Guides
2022
Yazar:  
Özet:

With the invention of information technologies and the internet, the concept of social media has emerged. Social media platforms, whose number of users increase with each new platform, have become indispensable in every aspect of our lives. People have started to spend a significant part of their lives on the internet and therefore on social media. Like everyone else, these social media platforms are also actively used by tourist guides. The purpose of this study is to determine for what purposes tourist guides use social media platforms. It is thought that the study is important in terms of informing the tourist guides about social media and getting a job in line with the data obtained. In the study, Qualitative Research method has been used and half structured interview method as data collecting tool has been used. For this aim the data has been collected by interviewing 20 tour guides. As a result, it has been stated that most of the tour guides use the technological devices for knowledge acquisition and communication. It has been concluded that tourist guides do not see social media platforms as a business network.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi