User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 19
The Effect of Bolus Vitamin D Supplementation
2019
Journal:  
Ankara Medical Journal
Author:  
Abstract:

Amaç: D vitamini, kas-iskelet sistemi ve sinir sistemi sağlığında önemli bir rol oynar. D vitamini eksikliği prevalansı oldukça yüksek olup kemik anormallikleri ve kas güçsüzlüğü ile sonuçlanabilmesine rağmen, önlenebilir bir durumdur. Bu prospektif çalışmanın amacı, D vitamini desteğinin denge, mobilite, kavrama gücü, yorgunluk, depresyon ve yaşam kalitesi üzerine etkilerini değerlendirmektir.  Materyal ve Metot: Çalışmaya 1 Ekim 2015 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında D vitamini yetersizliği / eksiksizliği olan 92 hasta alındı. Yaş, cinsiyet, boy, kilo, serum 25-hidroksivitamin D [25- (OH) D], paratiroid hormon, alkalen fosfataz (ALP), kalsiyum ve fosfor seviyeleri kaydedildi. Primer sonuç, tedavi sonrası 1 ay ve 3 ay sonra [25- (OH) D] seviyelerini değerlendirmekti. İkincil sonuçlar; tüm vizitlerde D vitamini uygulamasının yorgunluk, mobilite, denge, depresyon, yaşam kalitesi üzerine etkinliğinin, sırasıyla Yorgunluk Ölçeğinin Çok Boyutlu Değerlendirilmesi, Zamanlı Kalk ve Yürü Testi, Tek Bacak Üzerinde Durma Testi, Beck Depresyon Envanteri, Nottingham Sağlık Profili, el dinamometresi, kullanılarak değerlendirilmesidir. Bulgular: 1 ay sonra, D vitamini takviyesi kas gücünü, denge yeteneğini, mobiliteyi, yaşam kalitesini, depresyonu ve yorgunluk semptomlarını önemli ölçüde iyileştirdi. [25- (OH) D] düzeyleri düzeyleri 3 ay sonra belirgin olarak düştü. Sonuç: D vitamini takviyesi, kas kuvveti, mobilite, denge kontrolü, depresyon, yorgunluk ve yaşam kalitesi üzerinde faydalı etkiler göstermiştir. 300.000 IU bolus D vitamini takviyesi erişkin popülasyonda iyi tolere edilmiştir. D vitamini düzeyinin üç ayda bir değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz. 

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Ankara Medical Journal

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 689
Cite : 1.639
2023 Impact : 0.136
Ankara Medical Journal