Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 16
10- Ortaçağ Avrupa Ekonomisinin Mimarları Olan Tüccarlara Genel Bir Bakış
2017
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Ortaçağ, her açıdan olduğu gibi ekonomi alanında da oldukça cezp edicidir. Bunu sağlayan gizemli ve yapıcı mimarlar vardır. Bu mimarlar da tüccarlardır. Avrupa’da farklı bir toplumsal sınıf oluşturmuşlardır. Ortaçağ Avrupa ekonomisinin hem gelişim hem de değişim topluluğudur. Özellikle uzak mesafelere yaptıkları ticaret sadece malların alım satımında değil aynı zamanda kültürel etkileşimlerde de aracı olmuştur. Bu durum değişimi hızlandırmıştır. Ayrıca bu noktada tüccarlık artık bir meslek olarak kabul görmeye başlamıştır. Her ne kadar bazı toplumlarda küçümsenen bir meslek olarak görülse de ekonomiyi canlandırmışlardır. Özellikle uzak mesafe ticareti, pazar ve panayırlardaki aktiviteler, tüccarlar arasında bir kaynaşmaya sebep olmuştur. Bu durumda tüccarlarla ilgili çeşitli yönetmelikler çıkarılmış ve daha özgürce çalışabilecekleri ortamlar hazırlanmıştır. Ancak zorlu çalışma ve yaşam koşuluna sahip olan tüccarların hayatları bilinmezliklerle ve hikayelerle doludur. Bu da onlara gizemlilik kazandırmıştır. Bu çalışmada da tüccarların tam olarak kim oldukları ve de Ortaçağ Avrupasında ne tür bir etki bıraktıkları konusunda genel bir değerlendirme yapmaya çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

an overview of traders with architects of 10 medieval european economy
2017
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

as well as in all aspects of the medieval economy, there are mysterious and constructive architects that provide it, these architects are merchants in europe that have created a different social class in europe, as well as the development and exchange community of the european economy, especially the trade that they do from far distances has not only been selling goods, but also in cultural interactions, this situation has accelerated change, but at this point, the merchantship has now started to be considered a profession, although in some societies, the economy has been seen as a small profession, and it has not been prepared to work with such a wide range of merchants, but also has been able to work in a way to work with such a variety of life-related investors

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies