Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 29
 İndirme 2
Ağır Metal Toksisitesinin Kanser ile İlişkisi
2021
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ağır metaller çevremizde sıklıkla bulunan yüksek atom numarasına sahip toksik maddelerden biridir. Ağır metaller ağız, solunum ve deri yolu ile alınır ve çoğunlukla vücuttan atılamadığı için çeşitli dokularda birikirler. Bu birikim sonucunda oksidatif stres, DNA hasarı ve kanseri de içeren pek çok hücresel bozukluğa neden olurlar. Ağır metallerin bazıları (Fe, Cu, Zn, Ni, Se) hayati öneme sahip olsa da bunların belirli bir dozun üzerinde alınması toksik etkilere neden olmaktadır. Diğerleri (Hg, Cd, Pb) ise az miktarda dahi alınsa bile hücre için zararlıdır. Bu derlemede, çevremizde bulunan bazı ağır metallerin kanser ile olan ilişkileri hakkında bilgi verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Heavy Metal Toxicity Relationship with Cancer
2021
Yazar:  
Özet:

Heavy metals are one of the toxic substances with a high number of atoms that are often found around us. Heavy metals are taken through the mouth, respiration and skin, and mostly accumulate in various tissues because they cannot be removed from the body. As a result of this accumulation, they cause many cell disorders, including oxidative stress, DNA damage and cancer. Although some heavy metals (Fe, Cu, Zn, Ni, Se) are vital, taking them over a certain dose causes toxic effects. The others (Hg, Cd, Pb) are harmful to the cell even if taken in a small amount. This collection provides information about the relationship of some heavy metals around us with cancer.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.643
2023 Impact/Etki : 0.153
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi