Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 15
Türkiye'deki Öğretmen ve okul Yönetinicilerinin Mesleki Gelişim İhtiyaçları
2021
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Amacı Türkiye’de görev yapan okul yöneticileri ile öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu eğitimlere ne düzeyde ihtiyaç duyduklarının tespit edilmesi olan bu araştırmada, iki aşamalı ihtiyaç belirleme tekniğinden yararlanılmıştır. Öncelikle, nominal grup tekniği uygulanmıştır. Sonrasında, elde edilen sonuçlara uygun şekilde her bir katılımcı grubu için ayrı ayrı anketler hazırlanmıştır. Okul yöneticileri en fazla liderlik; okul öncesi öğretmenleri resim analizi; ilkokul öğretmenleri yaratıcı drama; ortaokul öğretmenleri dijital dünyayla entegrasyon; lise öğretmenleri ilkyardım; özel eğitim öğretmenleri problem davranış değiştirme teknikleri; rehberlik ve psikolojik danışma öğretmenleri çözüm odaklı terapi eğitimlerine ihtiyaç duymaktalardır. Sonuçlar tüm gruplar için anketin ve nominal grup çalışmasının farklı sonuçlar elde edildiğini göstermiştir. Sonuç olarak, mesleki gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesinde yalnızca bir yaklaşımın yeterli olmadığı, bir ya da birkaç tekniğin birlikte kullanılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Professional Development Needs Analysis Of School Administrators and Teachers In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

A two-stage path needs analysis model aimed at determining the professional development needs of school administrators and teachers working in Turkey and to what extent they needed these trainings was reported in this study. First, the nominal group technique was implemented. Second, according to the results, the professional development training needs were turned into targeted surveys for each participant group. The school administrators needed leadership; pre-school teachers needed picture analysis; primary school teachers needed creative drama; middle-school teachers needed integration with the digital world; high-school teachers needed first-aid; special education teachers needed techniques for changing problematic behaviors, and guidance/psychological counseling teachers needed solution-oriented therapy training. It was shown in the findings that the nominal group study results and the surveys differed for all groups. As a conclusion, a single need analysis approach was insufficient for identifying professional development needs and it is necessary to utilize one or more techniques together.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.172
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal