Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Astronomi Öğretmen Kampı Kazanımları: Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Alan Bilgileri ve Sınıf İçi Uygulamaları Üzerine Bir İnceleme
2023
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, astronomi öğretmen kampının fen bilimleri öğretmenlerinin astronomi alan bilgileri ve sınıf içi uygulamaları üzerine etkilerinin araştırılmasıdır. Astronomi kampları, zengin içerik unsurları ve yoğun öğrenme deneyimleri ile mesleki gelişim fırsatları içerisinde öğretmenlerin öncelikli tercihleri arasındadır. “Penceremde Dünya Var 2” başlıklı kamp ve sonrasındaki izleme süreçlerine uzanan incelemeler, öğretmenlere kazandırılması hedeflenen astronomi bilgi ve kavrayışları ile ilişkili olarak, sınıf içi uygulamalar üzerine kampın potansiyel etkilerini açıklamaktadır. Nicel ve nitel veri toplama yaklaşımlarının kullanıldığı çalışma, kamp katılımcısı 35 fen bilimleri öğretmeni ile gerçekleştirilmiştir. Veri toplama sürecinde dört aşamalı bilgi testleri, yansıtıcı değerlendirme formları ve izlemeye dönük görüşmelerden yararlanılmıştır. Sonuçlar, kampın öğretmen astronomi alan bilgisini pozitif yönde anlamlı derecede etkilediğini göstermektedir. Bunun yanı sıra nitel incelemeler, kampın sınıf uygulamalarını desteklemeye dönük etkilerinin, sadece öğretmen alan bilgisi ile sınırlı bir repertuarda gerçekleşmediğini göstermiştir. Nitel veriler, astronomi kamp etkinliklerinin öğretmenlere katkılarının pedagojik alan bilgileri üzerinden sınıf ortamlarına yansıtıldığını destekleyen güçlü kanıtlar sunmaktadır. Araştırma, astronomi kamplarının başta öğretmen bilgi ve kavrayışına etkilerini, sonrasında da sınıf uygulamalarını destekleme potansiyellerini daha geniş bir şekilde tanımlayarak alan yazına katkıda bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Gaining From Teacher Astronomy Camp: An Investigation Of Science Teachers' Content Knowledge and Classroom Practices
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 2.588
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi