Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 6
Türkiye’de Bilgi Toplumana Bakış Açısı: Literatür Çalışması
2021
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ekonomik ve sosyal yaşamın her alanında etkin olarak kullanımı sadece iş süreçleri anlamında değil aynı zamanda eğitim, ticaret, sosyal ilişkiler gibi yaşamın her alanında değişimlere yol açmaktadır. Yaşam kalitesi, sürekliliği ve bu hızlı değişime adaptasyonun sağlanabilmesi için toplumsal yapının da değiştiği zaman içerisinde sanayi toplumu, teknoloji toplumu gibi isimler alarak son olarak “bilgi toplumu” olarak isimlendirilmeye başlanmıştır. Bilgi toplumu bilgisayar-iletişim teknolojilerine yatırım yaparak bilginin işlenmesi, toplanması, dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetleri gerçekleştiren toplum olarak ifade edilebilir. Bu tanımla birlikte bilginin toplum ve sosyal yaşam üzerinde ki etkisini detaylı bir şekilde araştırmak ve ülkelerin bu topluma adaptasyonunu araştırmak önemli hale gelmiştir. Bu konu da Türkiye de yapılmış olan birçok tez mevcuttur. Bizim amacımız bilgi toplumu üzerinde yapılmış olan yüksek lisans ve doktora tezlerini araştırmak ve sosyal yaşamın en çok hangi alanlarında ilişkisi olduğunu ortaya koymaktır. Bunun için 2010-2020 yılları arasında YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) sisteminde yayınlanmış tezleri araştırdık. Çalışmalara ait özet bilgiler, hangi sosyal alan ile ilişkisi olduğu tablolar halinde de özetlenerek sunulmuştur. Ayrıca çalışmaların hangi yıllarda ve hangi anabilim dallarında daha yoğun olarak çalışıldığı da tablolar halinde özetlenerek yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Information Society Perspective In Turkey: Literature Study
2021
Yazar:  
Özet:

Effective use of information and communication technology in all aspects of economic and social life causes in improvements not just in manufacturing processes but also in other fields of life such as education, commerce, and social ties. As the societal system evolved, it was named "modern society," "technology society," and eventually "information society" in order to maintain quality of living, stability, and tolerance to this rapid transition. The information society can be described as a society that carries out all activities related to the transmission, storage, and dissemination of information by investing in computer-communication technology. With this definition, it is now necessary to explore the effect of knowledge on culture and social life in greater depth, as well as the countries' adaptation to this society. In Turkey, there are a few of dissertations on this subject. Our aim is to examine master and doctoral dissertations on the information society to determine which aspects of social existence are the most strongly linked. We searched dissertations that were published in the YOK (Yüksek Öğretim Kurumu) platform between 2010 and 2020. Tables will be used to provide the abstract details along with the social areas to which they are linked. In comparison, tables summarized and interpreted the years and departments the studies were studied more inten-sively in.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.921
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi