Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
Özel Yetenekli Öğrencilerin BİLSEM’lerde Sergiledikleri Davranış Problemleri ve Yapılan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Çalışmaları
2023
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özel yetenekli bireyler, duygusal açıdan yoğun ve hassas, mükemmeliyetçi, kendinden ve başkalarından yüksek beklentilere sahip, yaşıtlarına göre daha olgun olan, yüksek düzeyde ahlaki olgunluk ve adalet duygularına ve güçlü bir mizah anlayışına sahip, liderlik özellikleri sergileyen ve yüksek düzeyde empati yeteneğine sahiplerdir. Bu özelliklerinin BİLSEM’lere devam eden özel yetenekli öğrencilerin problem davranış sergileme durumlarını ve bu konuda yapılan rehberlik ve psikolojik danışma çalışmalarının neler olduğunun incelenmesi amaçlanmıştır. Bu araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim deseni kullanılmıştır. NVIVO programıyla yapılan görüşmeler analiz edilmiştir. Araştırma kapsamında psikolojik danışmanlar tarafında İfade edilme sıklığının en çok olduğu kategori “Okulunuzdaki özel yetenekli öğrencilerde ne tür davranış problemleriyle karşılaşıyorsunuz?” kodunun altında yer alan “mükemmeliyetçilik (f=16)” olarak görülmektedir. İfade edilme sıkılığının en az olduğu kategori ise “Rehberlik ve psikolojik danışma çalışmaların etkililiği ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?” görüşme sorusunun altında yer alan “Çalışmalar etkili değil (f=1)” olarak görülmektedir. Kodlar, kategoriler ve alt kategoriler şeklinde bulgularda yer verilmiştir. Alanyazın ışığında sonuçlar tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The behavioral problems that specialised talented students present in the BILSEM and the conduct of guidance and psychological consultancy studies
2023
Yazar:  
Özet:

Individuals with special talent are emotional intensity and sensitivity, excellence, high expectations from themselves and others, more mature than their age, high levels of moral maturity and sense of justice and a strong sense of humor, showing leadership qualities and high levels of empathy. These characteristics are aimed at studying the situation of problem behavior of special skilled students who continue to BILSEM and what the guidance and psychological counseling studies in this area are doing. In this study, the methods of research have been used. Interviews with the NVIVO program have been analyzed. In the framework of the study, psychological consultants have the most frequency of expression in the category "What kind of behavioral problems do you face in your school's special talented students?" The code below is called “excellence” (f=16). The category with the least difficulty in expression is "What can you say about the effectiveness of psychological and psychological consultation studies?" Under the interview question is seen as "Studies are not effective (f=1)". Codes, categories and subcategories are listed in the findings. The results are discussed in light of the field.

Anahtar Kelimeler:

Behavioral Problems Of Gifted Emerging At Science and Art Centers and Guidance and Psychological Counseling Studies
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 2.581
2023 Impact/Etki : 0.378
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi