Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 135
 Görüntüleme 96
 İndirme 27
DIŞSAL MOTİVASYON, İÇSEL MOTİVASYON VE PERFORMANS ETKİLEŞİMİNE KURAMSAL BİR BAKIŞ
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma kapsamında dışsal motivasyon, içsel motivasyon ve performans arasındaki ilişkiler ele alınmıştır. Çalışmada öncelikle dışsal motivasyon ve içsel motivasyon kavramları ele alınmıştır. Dışsal ve içsel motivasyon faktörlerine yer verilmiştir. Motivasyon kuramları ile dışsal ve içsel motivasyon kuramlarla anlatılmaya çalışılmıştır. Performans kavramı ve performans boyutlarından (görev performansı ve bağlamsal performans) bahsedilmiştir. Performans artışında dışsal ve içsel motivasyon faktörlerinin önemli olduğu görülmektedir. Konu ile ilgili önceki çalışmalar da bunu göstermektedir. Ancak bu çalışmada dışsal ve içsel motivasyon ile performans etkileşimi kuramlarla ele alınmıştır. Dışsal motivasyonun, içsel motivasyonu ve performansı pozitif yönde etkilediği kuramsal bakış açısıyla incelenmiştir.Yine benzer bakış açısıyla içsel motivasyonun da performansı pozitif yönde etkilediği belirlenmiştir. Ayrıca dışsal motivasyonun performansı hem doğrudan artıracağı hem de içsel motivasyon aracılığıyla artıracağı ortaya konulmuştur. Literatürde benzer çalışma sayısının az olması araştırmayı değerli hale getirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A curious look at the influence of mental motivation, internal motivation and performance
2020
Yazar:  
Özet:

This study discussed the relationships between external motivation, internal motivation and performance. The study focused on external motivation and internal motivation. External and internal motivation factors. The motivation theories and the external and internal motivation theories were tried to be explained. The concept of performance and performance dimensions (work performance and contextual performance) are mentioned. External and internal motivation factors are important in the performance increase. The previous studies on the subject also show this. But in this study, external and internal motivation and performance interaction with theories were addressed. External motivation has been studied from a theoretical point of view where internal motivation and performance have a positive impact.In the same point of view, internal motivation has a positive impact on performance. It has also been shown that the performance of external motivation will improve both directly and through internal motivation. A small number of similar studies in literature makes research valuable.

Anahtar Kelimeler:

A Theoretical View Of Extrinsic Motivation, Intrinsic Motivation and Performance Interaction
2020
Yazar:  
Özet:

In the study, the relationships among extrinsic motivation, intrinsic motivation, and performance are discussed. Firstly, the concepts of extrinsic motivation and intrinsic motivation are discussed. External and internal motivation factors are included. Motivation theories and extrinsic and intrinsic motivation theories are tried to be explained. Performance concept and performance dimensions (task performance and contextual performance) are mentioned. Extrinsic and intrinsic motivation factors are important in performance improvement. This is proven by previous studies. However, in the study, the interaction among extrinsic motivation, and intrinsic motivation, and performance are discussed with theories. It is examined from the theoretical point of view that extrinsic motivation positively affects internal motivation and performance. Intrinsic motivation also positively affects performance. In addition, it is demonstrated that extrinsic motivation will improve performance both directly and through intrinsic motivation. The limited number of similar studies in the literature makes the research valuable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.879
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi