Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Elma Çeşitlerine Yapraktan Bor Uygulamasının Bitkinin Mineral Beslenmesiyle Meyvenin Verim ve Kalitesine Etkisi
2016
Dergi:  
Soil Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada yapraktan bor gübrelemesinin elma eşitlerinin bor beslenmesiyle verim ve bazı kalite ölçütlerine etkisini incelemek amaçlanmıştır. Denemede Mondial Gala, Red Chief, Scarlet Spur, Breaburn ve Fuji olmak üzere beş elma çeşidi kullanılmış olup, 0 ve 100 mg Bl-1 litre olacak şekilde hazırlanan çözeltiden, çiçeklenme öncesi 1 5 gün arayla iki defa yapraktan gübreleme yapılmıştır. Deneme sonunda Braeburn çeşidi hariç diğer çeşitlerin tamamında yaprak B konsantrasyonun arttığı görülmüştür. Yapraktan B gübrelemesiyle bütün çeşitlerin meyve toplam verimi artmış ve elde edilen artışlar Mondial Gala ve Breaburn çeşitleri hariç diğerlerinde istatistiksel anlamda önemli olmuştur. Yapraktan bor uygulaması incelenen meyve kalite ölçütlerine genellikle etki yapmamıştır. Çeşitlerin bor uygulamalarından farklı derecelerde etkilendiği görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Dergi:  
Soil Studies
Yazar:  
0
2016
Dergi:  
Soil Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Soil Studies

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 855
Soil Studies