Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
Topraksız Kültür Sisteminde Sofralık Üzüm Yetiştiriciliğinin Araştırılması
2017
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, sofralık üzüm yetiştirmede topraksız kültür tekniğinin uygulanabilirliğini araştırmak amacıyla planlanmıştır. Çalışmada, Yalova İncisi, Trakya İlkeren ve Prima çeşitleri plastik örtü altında topraksız kültür koşullarında Cocopeat, Torf:Perlit (1:2) ortamlarında, değiştirilmiş Hoagland çözeltisi kullanılarak yetiştirilmiştir. Çalışmanın birinci yılında (2014 yılı), sürgün uzunluğu, boğum sayısı ve sürgün çapı; ikinci ve üçüncü yıllarında ise uygulamaların çeşitlerde fenolojik özellikler, üzüm verimi ile salkım ağırlığı, 100 tane ağırlığı, şıra özellikleri ve yaprakların mineral besin maddesi içerikleri üzerine etkilerine bakılmıştır. Yalnızca bir sürgünün büyütüldüğü birinci gelişme döneminde; en yüksek sürgün uzunluğu değeri (182.5 cm) Trakya İlkeren çeşidinde, en geniş çap değeri (6.42 mm) de Cocopeat ortamında saptanmıştır. En yüksek üzüm verimleri, ikinci ve üçüncü ürün yıllarında (2015 ve 2016) Prima (sırasıyla 6731 ve 4204 g omca-1) ve Trakya İlkeren (sırasıyla 6577 ve 3941 g omca-1) çeşidinde saptanmıştır. Her iki yılda da en yüksek salkım ağırlığı değerleri Trakya İlkeren (sırasıyla, 506.3 ve 394.1 g) çeşidinden elde edilmiştir. Verim ve salkım ağırlığı ile gövde çapı bakımından Torf:Perlit (1:2) ortamı, Cocopeat ortamından daha yüksek değerler vermiştir. Bu ve incelenen diğer özelliklerden elde edilen sonuçlar, topraksız kültür ortamında yetişen Prima ve Trakya İlkeren çeşitlerinin açıkta ve geleneksel koşullarda yetişenlerden daha yüksek verim ve yeterli kaliteye ulaşabileceğini göstermiştir. Ayrıca, araştırma koşullarında, denemeye alınan iki yetiştirme ortamının da önerilebileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Exploration of the cultivation of grapes in the non-ground culture system
2017
Yazar:  
Özet:

This study is planned to investigate the applicability of landless cultivation technique in vegetable wheat farming. In the study, the Yalova Pearls, Trakya Primary and Prima varieties were grown under plastic cover in landless cultural conditions in Cocopeat, Torf:Perlit (1:2) environments, using the modified Hoagland solution. In the first year of the study (2014), the length of the deforestation, the number of holes and the diameter of the deforestation; in the second and third years, the applications looked at the phenological characteristics of the varieties, the grape production and the deforestation weight, the 100 weight, the shrimp characteristics and the effects of the leaves on the mineral nutrient content. In the first period of development in which only one exile was extended; the highest exile length value (182. 5 cm) in the Trakya Primary variety, the broadest diameter value (6.42 mm) is determined in the Cocopeat environment. The highest vine productivity was found in the second and third production years (2015 and 2016) in the Prima (secondly 6731 and 4204 g omca-1) and Trakya Ilkeren (secondly 6577 and 3941 g omca-1) varieties. In both years, the highest emissions weight values were obtained from the Trakya Ilkeren varieties (respectively, 506.3 and 394.1 g). In terms of efficiency and flow weight, the Torf:Perlit (1:2) environment has given higher values than the Cocopeat environment. The results obtained from this and the other characteristics studied have shown that the varieties of Prima and Trakya Priceren, which grow in a landless cultural environment, can higher productivity and sufficient quality than those that grow in open and traditional conditions. In addition, in the research conditions, the conclusion was that the two cultivation environments that were tested could also be recommended.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.508
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi