Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
ELEKTROMANYETİK ÖLÇÜMLERİNDE KULLANILAN RADYOFREKANS YANSITMASIZ KUTU TASARIM VE UYGULAMASI
2018
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Elektromanyetik devre, anten parametreleri, elektromanyetik kalkanlama etkinliği (ETKE), elektromanyetik uyumluluk (EMU) ve elektromanyetik girişim (EMG) gibi birçok ölçümün sağlıklı ve güvenilir bir şekilde yapılması, ölçüm ve test yapılan ortamın istenmeyen elektromanyetik girişim ve sinyallerden arındırılması ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle bahsedilen testler ve ölçümler akredite laboratuvarlarda oldukça büyük ve yapılması maliyetli olan elektromanyetik yapılmaktadır. Üniversiteler, araştırma kurumları ve üretim yapan küçük ölçekli işletmelerde bu tür ölçümlerin prototipleme ve üretim aşamasında birçok kez yapılmak zorunda olunması hem zaman kaybına neden olmakta hem de üretim maliyetlerini artırmaktadır. Bu çalışmada 700-3000 MHz bandında elektromanyetik test ve ölçümlerinde kullanılabilecek küçük boyutlu ve düşük maliyetli bir yansıtmasız kutu tasarımı anlatılmış, yapılan odanın performansı değerlendirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 357
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi