Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 118
 İndirme 10
Bir Dijital Aktivizm Örneği: Akıllı Ağ Çeteleri Smart Mobs
2014
Dergi:  
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology
Yazar:  
Özet:

Yeni iletişim teknolojilerinin gelişim göstermesiyle birlikte zaman ve mekân sınırı ortadan kalkmıştır. Böylelikle etkileşim olgusu ortaya çıkmış ve kaynak alıcı, alıcı da kaynak durumuna gelmiştir. Yeni iletişim teknolojileri kamusal alan kavramının yeniden biçimlenmesini sağlamıştır. Sosyal ağlar, bloglar, akıllı telefonlar ve diğer yeni iletişim teknolojileri toplumsal hareketlerin meydana gelmesinde aktif bir rol üstlenmiştir. Günümüzde toplumsal hareketler internet ekseninde meydana gelmektedir. Toplumsal örgütlenmeye yönelik birçok bakış açısı mevcut olmakla birlikte bunların bazıları olumlu, bazıları da olumsuzdur. Bu çalışmada sanal örgütlenme ve sanal örgütlenmenin bir uzantısı olan dijital aktivizm konuları derinlemesine irdelenmiştir. Çalışmada uzmanların dijital aktivizme yönelik farklı görüşlerine yer verilmiştir. Ayrıca akıllı çetelerin toplumsal örgütlenmedeki yeri açıklanmaya çalışılmıştır. Bu amaca yönelik olarak 50 katılımcıya dijital aktivizm ile ilgili 5 farklı açık uçlu soru yöneltilmiştir. Katılımcıların sorulara verdikleri cevaplar nitel araştırma teknikleri kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma neticesinde katılımcıların dijital aktivizm konusunda yeterli bilgi düzeyine sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Example Of A Digital Activism: Smart Mobs
2014
Yazar:  
Özet:

The developing of new communication technologies are eliminating boundaries of time and space. Thus, the phenomenon of interaction has occurred, the source has become receiver and receiver has become the source. New communication technologies has led to changes in the public domain. Social networks, blogs, smart phones and other new communication technologies have played an active role in the occurrence of social movements. Today, social movements are formed on the axis of the internet. There are many perspectives for social organization. Some of them are positive and others are negative. In this study, virtual organization and digital activism, which is an extension of the virtual organization issues were discussed in depth. In this study, the different opinions of experts are included for digital activism. The study has been explained place in the social organization of smart mobs. For this purpose, 5 open-ended questions were asked to 50 participants about the digital activism. Answers of participants were examined and analyzed qualitative research methods. The result showed that participants have enough information about digital activism and smart mobs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






AJIT-e: Academic Journal of Information Technology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 1.958
2023 Impact/Etki : 0.471
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology