Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Nakit Dönüşüm Süresinin Firma Karlılığına Etkisi: Küresel Lojistik Firmaları Üzerine Bir Uygulama
2019
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yunanca bir kelime olan “logistikos” kelimesinden gelmekte olan ve Fransızca’dan dilimize geçmiş olan lojistik kelimesi, İngilizce logic ve statistics kelimelerinin birleşiminden meydana gelmektedir. Lojistik, askeri orjinli bir kavram olmakla birlikte işletme başta olmak üzere diğer disiplinlerde de önemli bir kavram haline gelmiştir. İletişim, bilişim ve ulaştırma sektöründe yaşanan hızlı gelişim ve değişime bağlı olarak tüm dünyada lojistik sektörünün önemi artmış ve ülkelerin lokomotif sektörlerinden birisi durumuna gelmiştir. Bu sebeple sektörün yaşanabilecek tüm risklere karşı özellikle finansal açıdan iyi yönetilmesi ve hazırlıklı olması gerekmektedir. Yaşanacak finansal gelişmeler ve beraberinde getireceği risklere karşı firmaların işletme sermayesi yönetimi oldukça önem arz etmektedir. İşletme sermayesi nakit ve nakit benzerleri, alacaklar ve stok unsurundan oluşmaktadır. İşletme sermayesinin ve unsurlarının birçok faktörden etkilenmesi, işletmelerin söz konusu kararlarda özenli davranmalarını ve ayrıntılı analizler yapmalarını gerektirmektedir. Bu çalışmada “The Journal Of Commerce” tarafından yapılan sıralamaya göre dünyanın 50 büyük lojistik firması üzerine 2009q1-2017q4 yılları için panel veri analizi yapılmıştır. Çalışmanın verilerine Datastream Thomson Reuters veri tabanından ulaşılmıştır. Çalışmanın sonucunda nakit dönüşüm süresi ile firma karlılığı arasında negatif ve anlamlı bir ilişki bulunmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

The Impact of the Cash Conversion Period on Corporate Profit: A Application on Global Logistics Companies
2019
Yazar:  
Özet:

The logistics word, which comes from the word "logistikos" in Greek and is translated from French to our language, is derived from the combination of English words logic and statistics. Logistics is a concept of military origin, but it has become an important concept in other disciplines, including business. Due to the rapid development and change in the communications, information and transport sector, the importance of the logistics sector has increased worldwide and has become one of the locomotive sectors of the countries. It is therefore necessary that the sector be well managed and prepared, especially from a financial point of view, against all risks that may be experienced. The management of corporate capital is of great importance against the financial developments and the risks it will bring with. The business capital is made up of cash and cash similarities, receipts and stock elements. The influence of the business capital and its elements by many factors requires the to take careful decisions and make detailed analyses. According to the "The Journal Of Commerce" ranking, panel data analysis for the 2009q1-2017q4 years was carried out on the 50 largest logistics companies in the world. The study was published in the Datastream Thomson Reuters database. The study found a negative and meaningful relationship between the time of cash conversion and the company’s profitability.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 121
Atıf : 337
2023 Impact/Etki : 0.382
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi