Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
GUSTAV KLİMT’İN TUVALE YANSITTIĞI RENKLİ IŞILTILI MASALSI BİR DÜNYA VE KADIN İMGESİ
2012
Dergi:  
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

“Art Nouveau” akımının temsilcisi Gustav Klimpt, yenilikçi tutumuyla dönemin sanat anlayışını değiştirmiş ve “öncü” olarak adlandırılmıştır. Resimlerinde kadın formu egemen olmuş, erotizm estetikle doruğa çıkmış, tuvale sığmayan resim anlatımı ile izleyiciyi uç noktalarda sorgulatmış ve renkli, ışıltılı, masalsı, gizemli bir dünyaya yolculuk yaptırmayı başarmıştır. Bu gizemi açığa çıkarmak izleyici için, adeta etkileyici bir deneyim, bir serüven olmuştur. Bu dönemde kadınların toplum içinde değişen rolleri ve özgürleşen davranışları, “Art Nouveau” akımında kadın figürünün yoğun bir biçimde kullanılmasıyla sonuçlanmıştır. Klimt, kadının dış güzelliğinin erotizme ulaşan estetik anlatımın yanında, kadının üstünlüğünü, üretkenliğini, gücünü de ortaya koymuştur. Sanatçının resimlerindeki doğal hayatın içinden gelen duygulu erotizmi seyirciye geçiren özgür anlatımı, dönemin tutucu düşüncesi tarafından eleştirilmiş ahlaksızlıkla suçlanmıştır. Bu araştırmada Klimt’in resimlerindeki yenilikçi ve öncü yorumu, bakanı tutsak eden kadın figürünün kazandığı estetik boyutu ve kadınların bazı yönlerinin bastırılmasına karşı bir manifesto olarak dışa vurulan sanat anlayışı irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 491
Atıf : 2.669
2023 Impact/Etki : 0.171
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q2
257/520

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q2
47/135

Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi