Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 4
II. MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE ASKERİ MEKTEPLERDE ISLAH VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI
2021
Dergi:  
Kırıkkale University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Sultan II. Mahmut Yeniçeri Ocağı’nı kaldırdıktan sonra batılı tarzda modern bir ordu kurdu. Yeni kurulan ordunun subaylarının Avrupalı subaylar gibi yetiştirilmesi için modern askeri eğitim veren mektepler açılmaya başlandı. Sultan II. Mahmut döneminde başlayan askeri mektepleri modernleştirme çalışmaları, II. Meşrutiyet’e kadar geçen sürede belirli bir ilerleme kaydetmişse de beklenen hedeflere ulaşamadı. Meşrutiyetle birlikte eğitim teşkilatında yapılan düzenlemelerle, özellikle de sisteme piyade-süvari, topçu sınıfları için ihtisas okulları ve talimgâhlar, Küçük Zabit ve Küçük Zabit İptidai Mektepleri ilave edildi. Erkân-ı Harbiye Mektebi ve Harbiye Mektebi’nde, Tababet-i Askerîye Tatbikat-ı Mektebi haline getirilen Gülhane’de önemli yenilikler hayata geçirildi. Yardımcı sağlık kadrolarını yetiştirmek üzere Sıhhiye Küçük Zabit Mektebi ve Tatbikat-ı Baytariyye Mektebi açıldı. Zabitanın devam edeceği bütün askeri mekteplerin eğitim programları, imtihanları, teftişi ve eğitim kadrosunun oluşturulması gibi alanlarda önemli düzenlemeler yapıldı. Askeri mekteplerde yürütülen çalışmalar 1912 yılında Balkan Harbi, 1914 yılında I. Dünya Harbi’nin çıkması nedeniyle tam manasıyla beklenen neticeyi veremedi. Ancak, II. Meşrutiyet döneminde yapılan bu düzenlemeler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti döneminde teşkil edilen askeri eğitim kurumlarına temel ve örnek oluşturdu.

Anahtar Kelimeler:

II. MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE ASKERİ MEKTEPLERDE ISLAH VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI
2021
Yazar:  
Özet:

The Sultan II. After lifting the Mahmut New Jersey Tower, he established a modern army in the western style. The newly established army officers were formed as European officers and modern military training letters began to open. The Sultan II. The modernization of the military missiles that began in the Mahmut period, II. Although he had a certain progress in the past until the legitimacy, he did not reach the expected goals. With the regulations made in the educational institution, in particular, the system was added to pedestrian riding, special schools and instructions for gunmen classes, Small Zabit and Small Zabit Imperial Messages. There are several different types of clothing that can be found in clothing and clothing, such as clothing, clothing, and clothing. For the purposes of training the healthcare staff, a small Zabit Mektebi and a Baytariya Mektebi were opened. Important arrangements were made in areas such as the training programs, tests, inspections and the creation of the training staff of all the military missions that the Zabitan will continue. The studies conducted in military missions in the Balkan War of 1912 and the first World War of 1914 did not give the exact expected outcome. But the II. These arrangements made in the period of legitimacy were the basis and example of the military training institutions formed in the period of the Republic of Turkey.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Kırıkkale University Journal of Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 2.395
2023 Impact/Etki : 0.153
Kırıkkale University Journal of Social Sciences