Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Büyük veri analizinin KOBİ'lerin pazarlama faaliyetlerinde kullanılabilirliğine yönelik bir araştırma: Türkiye'de kolay ihracat platformu ve işletme değerlendirme raporu örneği
2022
Dergi:  
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Büyük veri ve KOBİ’ler çok popüler kavramlar olmasına rağmen büyük verinin KOBİ’lerdeki kullanımına ilişkin çalışmaların sınırlılığı göze çarpmaktadır. Bu çalışmada büyük veri analizinin KOBİ’lerin pazarlama faaliyetlerinde kullanılabilirliğine yönelik araştırma yapılmakta ve Türkiye’de iki kurum tarafından KOBİ’lere büyük veri analizine dayalı bilgi sağlanan platformların içeriği analiz edilmektedir. Çalışma ile bir taraftan literatüre katkı sağlanırken diğer taraftan uygulamacılar için faydalanabilecekleri vaka analizleri ile farkındalıklarının ve bilgi seviyelerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Literatür araştırması ile kavramların ve bulguların ortaya konulması ve iki proje örneğinin kurumların resmi siteleri üzerinden vaka analizi olarak değerlendirilmesine dayalı keşifsel bir çalışma yürütülmüştür. KOBİ’lerin kısıtlı imkânları nedeniyle büyük veri analizine dayalı pazarlama faaliyetlerine kendi imkânlarıyla ulaşması oldukça zordur. KOBİ’lere büyük veri analizi hizmetleri sunan yapıların gelişmesiyle KOBİ’ler önemli ölçüde istifade edeceklerdir. Türkçe literatürde KOBİ’lerin pazarlama faaliyetlerinde büyük veri kavramının ele alınmamış olması ve Kamu kaynaklı büyük veri projelerin KOBİ’lerin büyük veri kullanımına ilişkin değerlendirilmesine yönelik çalışmaların bulunmaması bu çalışmanın özgünlüğünü oluşturmaktadır. Sonraki çalışmalarda yürütülecek olan büyük verinin KOBİ’lerde uygulanmasına yönelik üstünlük ve zayıflıkların işletme fonksiyonları bazında ele alındığı niteliksel ve niceliksel araştırmalar literatüre, uygulamacılara ve ilgili politika yapıcılara katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A study on the availability of big data analysis in the marketing activities of KOBI: an easy export platform and an example of the business assessment report in Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

Although big data and KOBI are very popular concepts, the limitations of the studies on the use of big data in KOBI are noted. In this study, research is carried out on the availability of big data analysis in the marketing activities of KOBI and the content of platforms provided by two institutions in Turkey on the basis of big data analysis to KOBI is analyzed. The study, on the one hand, contributes to literature and on the other hand, aims to increase their awareness and level of knowledge with case analyses that can benefit the applicants. Literary research and the discovery of concepts and findings and the evaluation of the two project samples as case analysis through the official sites of the institutions have been conducted. Due to the limited possibilities, it is quite difficult for women to reach their marketing activities based on big data analysis with their own possibilities. With the development of structures that provide large data analysis services to the KOBI, the KOBI will take a considerable role. In the Turkish literature, the fact that the big data concept is not addressed in the marketing activities of the KOBI and the lack of studies on the assessment of the big data use of the KOBI's public-source big data projects is the originality of this study. Qualitative and quantitative research, in which the advantages and weaknesses of the big data to be implemented in the KOBs are addressed on the basis of business functions, will contribute to literature, practitioners and relevant policy makers.

Anahtar Kelimeler:

A Study On Usability Of Big Data Analysis In Marketing Activities Of Smes: An Example Of Easy Export Platform and Business Evaluation Report In Turkey
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 5.247
2023 Impact/Etki : 0.238
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi