Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 33
 İndirme 4
HEM ŞAİR HEM ŞÂRİH: DÂNİŞÎ’NİN KENDİ GAZELLERİNE YAZDIĞI ŞERHLERİ
2023
Dergi:  
Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Klasik Osmanlı edebî ürünleri hem düşünsel hem de tasavvufî altyapısı gereği görünürden farklı manalar da içeren çok katmanlı bir yapıya sahiptirler. Bir metnin açık ve anlaşılır kabul edilmeyip yorumlanması ve içerdiği gizli manaların ortaya çıkarılması düşüncesi şerhlerin ortaya çıkmasını, bir “tür” hüviyetini almasını sağlamıştır. Farklı tür ve içeriklerde metinler üzerine yazılabilen şerhler çoğunlukla erek dilden farklı bir dilde yazılmış metinleri merkezine almıştır. Ancak bu çalışmanın konusu olan metinlerde de görüleceği gibi kimi zaman şerhe kaynaklık eden eser de şerh metni de aynı dildedir üstelik şair yahut müellif bu metinlerde ayrıca şârih kimliğine de bürünmüştür. Bu çalışmada da 17. yüzyıl şairlerinden Dânişî Ahmed’e ait olabileceği düşünülen iki gazel ve bunlara yine şairi tarafından yapılan şerhler incelenmiş çalışmanın sonunda söz konusu metinler transkripsiyonlu olarak ortaya konmuştur. Şairin/şârihin kullandığı üslup ve yönteme dair tespitler sunulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The poet and the poet: the words of the DANIŞI to his own gazels
2023
Yazar:  
Özet:

The classical Ottoman literary products have a multi-layer structure that, due to both the thought and tasavvufic infrastructure, also contains apparently different meanings. The idea of a text clearly and clearly not accepted and interpreted and the discovery of the secret meanings it contains has made it possible for the appearance of charities to take the benefit of a "type". The charges that can be written on texts in different types and content have mostly focused on texts written in a different language than the male language. But as it will be seen in the texts that are the subject of this work, sometimes the work that causes sheriff and the sheriff text are the same; in addition, the poet or the author in these texts also has the sheriff identity. 17 in this work. Two gazels from the poet of the century thought to belong to Dânişî Ahmed and the charges made to them again by the poet have been studied; at the end of the work the texts concerned have been transcribed. The poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/the poet/

Anahtar Kelimeler:

Both Poet and The Commentator: Dânisî’s Commentaries On His Own Ghazels
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 423
2023 Impact/Etki : 0.097
Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi