Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 2
İzole Penetran Flank Yaralanmalarına Yaklaşım
2013
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Hemodinamik stabil penetran flank yaralanmalarında yaklaşım şekli hala tartışmalıdır; laparoskopik eksplorasyon, yakın fizik muayene takibi, ve üç kontrastlı abdominal bilgisayarlı tomografi (BT) uygulanan yaklaşım alternativleridirler. Amacımız kliniğimiz deneyimlerini aktarmaktır. Yöntemler: Ocak 2003 - Nisan 2013 yılları arasında penetran flank yaralanması olan 118 hasta retrospektif olarak gözden geçirilmiştir; abdominal flank, ön ve arka aksiler çizgiler arasında kalan, yukarıda 5. kaburga ile aşağıda iliak krest ile sınırlandırılan bölge olarak tanımlanmıştır. Bulgular: Hastaların 9’u ateşli silah, 109’u kesici delici alet yaralanması olmak üzere, penetran flank yaralanması olan 118 hasta irdelenmiştir; tüm hastalar erkekti. Hastalar 3 grup halinde irdelenmiştir: laparotomi grubu (13), laparoskopi grubu (16) ve üç kontrastlı abdominal BT çekilmiş ve konservatif takip edilmiş hastalar grubu (89, %75,4). Laparotomi endikasyonları, hemodinamik instabilite (3/13), ateşli silah yaralanması (7/13) ve peritoneal iritasyon bulguları (3/13) olarak bulunmuştur. Laparoskopi yapılmış olan 2 hastada tanjansiyel ateşli silah yaralanması, diğerlerinde kesici delici alet yaralanması mevcuttu. Bu grubun 5 hastasında izole diyafragma yaralanması mevcuttu ve laparoskopik olarak tamir edildiler, splenik rüptürü olan 2 hasta ve kolonik yaralanması olan bir hastada ise açık laparotomi ile devam edilmiştir; sekiz hastaya negatif laparoskopi yapılmıştır. Grup 3 hastaları (89, %75,4) konservatif takip edilmişlerdir, 3 hastada üçlü kontrast maddeli abdominal BT negatif olmasına rağmen 3. gün ameliyat edilmişlerdir (3/89). Hastanede ortalama yatış süresi 1. Grup hastaları için 8,7 gün, 2. Grup için 3 gün, 3. Grup için 3,5 gün olarak hesaplanmıştır. Sonuç: Kesici delici alet yaralanmalarında ve özellikle hemodinamik stabil olanlarda, yoğun klinik takip ile üç yoldan kontrast maddeli abdominal tomografi, laparotomi oranını azaltmaktadır. Diagnostik laparoskopi’nin ek olarak kullanılması diyafragma yaralanmalarının tanısında faydalıdır. (JAREM 2013; 3: 100-2)

Anahtar Kelimeler:

Isole Penetran Flank Injury Approach
2013
Yazar:  
Özet:

Purpose: The method of approach to hemodynamic stable penetrating flank injuries should still be discussed; the laparoscopic exploration, close physical examination tracking, and three contrasted abdominal computer tomography (BT) are the approach alternatives applied. Our goal is to transfer our clinic experience. Methods: 118 patients with penetrating flank injury between January 2003 and April 2013 were reviewed retrospective; the abdominal flank, the front and rear axis were defined as the area left between the lines, bound by the upper 5th corner and the bottom corner crest. Results: 9 of the patients were treated with firearms, 109 with cutting-edge instrument injuries, 118 with penetrating flank injuries; all of the patients were male. Patients were divided into 3 groups: the laparotomy group (13), the laparoscopy group (16) and the three-contrast abdominal BT group of patients traced and conservately followed (89,75,4%). Laparotomy indications, hemodynamic instability (3/13), firearm injury (7/13) and peritoneal irritation (3/13) were found. Two patients with a laparoscopy were injured with a tank firearm, while the other were injured with a cutting-edge instrument. In this group, 5 patients had a isolated diyarragma injury and were laparoscopically repaired, 2 patients with splenic ruptura and one patient with a colonial injury continued with open laparotomy; eight patients were submitted a negative laparoscopy. Group 3 patients (89.75.4) were followed conservative, 3 patients were operated on the 3rd day (3/89), despite the negative abdominal BT with a triple contrast substance. The average duration of the hospital is 1. 8.7 days for group patients, 2. 3 days for the group, 3. It is estimated to be 3.5 days for the group. The result: in the injuries of the decoction instrument and especially in those that are hemodynamic stable, with intense clinical follow-up, abdominal tomography with three ways of contrast reduces the rate of laparotomy. In addition to the use of diagnostic laparoscopy, it is useful in the diagnosis of diyarragma injuries. (JAREM 2013; 3: 100-2)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 234
Journal of Academic Research in Medicine