Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 10
A review of prominent theories in perceived CSR-employee outcomes link in hospitality literature
2021
Dergi:  
Journal of Multidisciplinary Academic Tourism
Yazar:  
Özet:

Researchers’ interests to corporate social responsibility (CSR) concept is increasing in tourism and hospitality literature. Thus far, many papers published that examined what, how and when CSR practices provide economic returns including financial performance and various stakeholders’ positive reactions. Although there are many papers related CSR-financial performance, as a critical stakeholder, employees’ reactions to CSR practices are underinvestigated. Current study seeks to extend Boğan’s (2020a) initial research by providing the key tenets of prominent theories that provide a theoretical foundation for researchers interested in investigating employees’ reactions to CSR practices in hospitality industry. These theories include social identity theory, social exchange theory, stakeholder theory, self-determination theory, justice theory and signaling theory. We explicate the underlying psychological processes in CSR-employee outcomes link by drawing arguments from these critical six theories. The study will provide some important theoretical baseline for future researchers whose research interests include perceived CSR-employee outcomes link.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Multidisciplinary Academic Tourism

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 94
Atıf : 112
2023 Impact/Etki : 0.231
Journal of Multidisciplinary Academic Tourism