Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 16
SEZAİ KARAKOÇ'UN PORTRESİ VE "KÖŞE‐3" ŞİİRİNE BİR YORUM DENEMESİ
2020
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sezai Karakoç (d. 1933); şiirleri, düşünceleri ve yaşantısıyla 20. yy. Türk edebiyatında ve düşünce hayatında önemli bir yer edinmiştir. Şiirlerinde vahyi ve İslâmî unsurları yeni bir bakış açısıyla ele alan şair, kullandığı imgelerle yitirdiğimiz geleneksel değerleri çağımıza taşımayı başarmıştır. Onun şiirleri, kişisel yaşantısından izler taşıdığı gibi içinde yaşadığı toplumun bunalımlarına da bazı çözüm önerileri içerir. Şairin ilk dönem şiirlerinden olan ve beş bölümden oluşan "Köşe" şiiri de bunlardan biridir. "Köşe" şiiri; aşk ve medeniyet ekseninde ilerleyen zengin bir çağrışıma ve çok katmanlı bir anlam alanına sahiptir. Şiirin üçüncü bölümünde yer alan imgeler, bu bölümün bir naat olarak okunmasına olanak tanımaktadır. Bu çalışmada Sezai Karakoç'un hayatı ve edebî şahsiyeti değerlendirildikten sonra Köşe şiirinin üçüncü bölümüne dair bir yorum denemesinde bulunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

SEZAI KARAKOÇ'S PORTRES AND A COMMENT TEST TO THE "KÖŞE-3"
2020
Yazar:  
Özet:

Sezai Karakoç (d. 1933); 20th century with his poems, thoughts and life. He has taken an important place in Turkish literature and thought life. The poet, who addressed the revelation and Islamic elements in his poems with a new perspective, has managed to transfer the traditional values we lost with the images he uses to our age. His poems contain some solutions to the disadvantages of the society in which he lives, as he carries traces from his personal life. The poet’s first poem, composed of five sections, is one of them. The poem "Köşe" has a rich call and a multi-layer field of meaning that advances in the axis of love and civilization. The images in the third part of the poem enable this section to be read as a naat. In this study, after assessing the life and literary personality of Sezai Karakoç, a commentary on the third part of the Poetry of the Köşe will be tested.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 389
2023 Impact/Etki : 0.105
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi