Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 10
TÜRKİYE 1. VE 2. BOCCE LİGİNDE OYNAYAN OYUNCULARIN SOSYOEKONOMİK DURUMLARINA GÖRE BESLENME BİLGİ DÜZEYLERİNİN ARAŞTIRILMASI
2012
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Türkiye 1. ve 2. Bocce Ligi’nde oynayan sporcuların sosyoekonomik durumlarına göre beslenme bilgi düzeylerinin araştırılması amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın örneklem grubunu Türkiye 1. ve 2. Bocce Ligi’nde oynayan sporcular oluşturmaktadır. 10 ve üzeri yaş grubunda olan 40 erkek ve 25 bayan olmak üzere toplam 65 sporcuya 3 kısımdan ve 41 sorudan oluşan bir anket uygulanmıştır. Anketlerde doğru cevabı önceden belli olan beslenme bilgi düzeyini ölçen sorulara sporcuların vermiş oldukları doğru cevaplar hesaplanarak her sporcunun beslenme bilgisi doğru cevap yüzde değeri (BDCY) bulunmuştur. BDCY değerleri SPSS paket programına girilmiş ve verilerin parametrik olup olmamasına göre ilişkisiz örneklemler için T-testi, Mann Whitney-U testi, tek yönlü varyans analizi (ANOVA), Kruskal Wallis H-testi kullanılarak araştırma grubunun cinsiyet, spor yaşı, eğitim düzeyi, ekonomik gelir düzeyi, öğün sayısı, antrenman ve müsabaka öncesi enerji arttırıcı besin maddeleri alma, öğün dışı beslenme, sigara-alkol kullanma, beslenme dersi görmüş olma, beslenme sempozyumuna katılmış olma durumuna göre BDCY değerlerinin farklılaşıp farklılaşmadığına bakılmıştır. Yapılan istatistikler sonucunda sporcuların BDCY değerlerinin cinsiyet, ekonomik gelir düzeyi, öğün sayısı, antrenman ve müsabaka öncesi enerji arttırıcı besin maddeleri alma, öğün dışı beslenme, sigara-alkol kullanma, beslenme sempozyumuna katılmış olma durumuna göre anlamlı derecede farklılaşmadığı (p>0.05) buna karşın eğitim düzeyi ve beslenme dersi görmüş olma durumuna göre anlamlı derecede farklılık gösterdiği (p<0.05) tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Turkey 1. and 2. Researching the levels of nutrition according to the socio-economic conditions of the players playing in the BOCCE League
2012
Yazar:  
Özet:

This is the 1st and 2nd research in Turkey. According to the socio-economic conditions of the athletes playing in the Bocce League, the nutrition level of knowledge was investigated. Examples of the research group 1 and 2 in Turkey. Athletes who play in the Bocce League. A survey was conducted by a total of 65 athletes, including 40 men and 25 women in the age group of 10 and over, consisting of 3 sections and 41 questions. In the surveys, the correct answer to the questions that measure the level of nutritional knowledge, the correct answers given by the athletes were calculated by each athlete's nutritional knowledge correct answers percentage (BDCY). The BDCY values are included in the SPSS package program and the data are parametric or non-related sampling T-test, Mann Whitney-U test, one-way variance analysis (ANOVA), Kruskal Wallis H-test, the research group uses gender, sports age, education level, economic income level, meal number, exercise and pre-competition energy-boosting nutrients, non-food diet, smoking-alcohol use, nutrition lessons, BDCY values are considered to differ or not according to the case of participation in the nutrition symposium. According to the statistics, the BDCY values of athletes have not varied significantly according to gender, economic income level, number of meals, exercise and pre-competition energy enhancing nutrients, non-food, smoking-alcohol use, nutritional symposium (p>0.05) but the level of training and nutritional lessons (p<0.05) have varied significantly according to the situation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi