Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 184
 İndirme 55
A Group of Roman and Late Antique Bone Objects Found in Ancient Tralleis
2021
Dergi:  
Adalya
Yazar:  
Özet:

Both ancient written sources and archaeological finds provide evidence that the ancient city of Tralleis was established on the plain of the southern skirt of Mount Kestane (Mesogis). The excavations performed at ancient Tralleis have unearthed the Gymnasium, the Northern and Western Workshops, the Western Necropolis, the Arsenal and the Villa Sectors, all of which are dated to the Roman era. Also uncovered is the Episcopal Church, which is dated to the Early Byzantine period. In this study, we will introduce a group of bone objects found in the excavations conducted in the Northern and Western Workshops of the Gymnasium and on the fill area at the exit of the Arsenal. The production of bone objects and workshops of ancient Tralleis will be evaluated. A total of 30 bone objects were unearthed during the excavation, and these were examined according to their forms and functions. In their preliminary evaluation we focused specifically on the role these bone objects played in the socio-economic structure of ancient Tralleis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Adalya

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 55
Atıf : 32
2023 Impact/Etki : 0.034
Adalya