Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 İndirme 2
Polypharmacy and Depression Among Older Individuals
2022
Dergi:  
European Journal of Therapeutics
Yazar:  
Özet:

Abstract Objective: The aim of the present study is to determine the frequency of polypharmacy and depression and the relationship between them in older adults. Methods: We reviewed the files and electronic records of 863 patients aged 65 years and older admitted to our geriatric outpatient clinic. The presence of polypharmacy and depression was evaluated. Results: The mean age of the participants was 73.3 ± 6.5 years. The proportion of female patients was 66.8%. While the frequency of polypharmacy was 47.1% in general, it was 80.5% in depressive patients. The proportion of patients diagnosed with depression was 15.9%. The presence of depression was found to be associated with a 3.3-fold increase in the risk of polypharmacy. Conclusions: The frequency of polypharmacy was found to be high especially among depressed patients in our study. Early diagnosis of depressed elderly people seems to be an approach to prevent the occurrence of polypharmacy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










European Journal of Therapeutics

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 795
Atıf : 324
2023 Impact/Etki : 0.02
European Journal of Therapeutics