Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
COVID-19 PANDEMİSİNİN FİNANSAL PİYASALAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: BORSA İSTANBUL ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, COVID-19 salgınının finansal piyasalar üzerindeki etkisinin ölçülmesidir. Bu bağlamda COVID-19’un Borsa İstanbul pay piyasasında en yüksek piyasa değerine sahip 30 şirketten oluşan BİST 30 endeksi şirketlerine olan etkisi Olay Çalışması yöntemi ve Bağımlı Örneklem t testi ile analiz edilmektedir. Analiz bulgularında, Çin’de duyurulan virüs vakasının BİST 30 endeks getirileri üzerinde bir etkisine rastlanmazken, Türkiye’de ilk virüs vakasının duyurulması ile BİST 30 endeksinin kümülatif anormal getirilerinde (CAR) düşüş olduğu bu düşüşün de istatistiksel olarak anlamlı olduğu saptanmıştır. Elde edilen bulgular COVID-19 gibi sistematik riskin piyasalara etkisini göstermesi açısından anlamlıdır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Covid-19 Outbreak On Financial Markets: Evidence From Borsa Istanbul
2022
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to measure the effects of the COVID-19

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 61
Atıf : 24
Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi