Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Hastane Çalışanlarında Hbv, Hcv Ve Hıv Seropozitifliğinin Araştırılması
2009
Dergi:  
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Sağlık kurumlarında çalışanların pek çok patojen ile enfekte olma riski yüksektir. Bu çalışmada 2007-2008 yılları arasında Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan personelde Hepatit B virüsü (HBV), Hepatit C virüsü (HCV) ve İnsan immün yetmezlik virüsü (HIV) seropozitifliğinin araştırılması amaçlanmıştır. YÖNTEMLER: 292 sağlık çalışanından alınan kan örneklerinde Mikropartikül Enzim Immuno Assay Metodu (Axsym Plus Immunoanalizör-ABD) ile hepatit B yüzey antijeni (HBsAg), hepatit B yüzey antikoru (anti-HBs), HCV antikoru (anti-HCV) ve HIV antijen ve antikoru (HIV Ag/Ab) araştırılmıştır. BULGULAR: 292 sağlık personelinin üçünde (%1,0) HBsAg, 183’ünde (%62.7) anti-HBs pozitif olarak bulunmuştur. 129 (%44.2) kişide aşıya bağlı anti-HBs pozitifliği, 54 (%18.5) kişide ise doğal anti-HBs pozitifliği saptanmıştır. HBV’ye karşı doktorların 19 (%95,0)’u, ebe-hemşirelerin 90 (%76.3)’ı, teknisyenlerin 28 (%68.3)’i, temizlik şirketi çalışanlarının 25 (%43.9)’i ve diğer personelin 21 (%37.5)’i bağışık olarak bulunmuştur. Bir (%0.34) kişide anti-HCV pozitifliği saptanmıştır. Bütün personelde HIV Ag/Ab negatif olarak bulunmuştur. SONUÇ: HBV, HCV, HIV için risk altında olan sağlık personelinin bu virüsler açısından taranması HBV’ye karşı bağışık olmayanların aşılanması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 796
Atıf : 2.094
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi