Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 37
BİTKİSEL EKSTRAKTLARIN DONDURULARAK DEPOLANAN USKUMRU (Scomber scombrus) KIYMASINDAKİ KALİTE DEĞİŞİMLERİNE ETKİSİ
2017
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, dondurularak depolanan uskumru kıymasının bazı kalite özelliklerine yeşil çay (YÇE), üzüm çekirdeği (ÜÇE) ve nar kabuğu (NKE) ekstraktlarının etkisi incelenmiştir. Bitkisel ekstraktların fenolik madde miktarları dikkate alınarak, son üründe toplam fenolik madde miktarı 100 mg/kg olacak şekilde örnekler hazırlanmıştır. Donmuş depolama sırasında bitkisel ekstraktların etkinliği, sentetik antioksidan (BHT) içeren ve hiçbir katkı içermeyen kontrol (K) örnekler ile karşılaştırılmıştır. Bitkisel ekstrakt ilavesi ve dondurma işlemi birlikte toplam aerob psikrofil bakteri (TAPB) sayısını azaltmıştır (P<0.01). Depolama sonunda TAPB sayısı en düşük NKE ilaveli örneklerde (3.23 log KOB/g) belirlenmiştir (P<0.01). Ekstrakt ilavesi, toplam uçucu bazik nitrojen (TVB-N) ve trimetilamin nitrojeni (TMA-N) oluşumunu sınırlandırmıştır (P<0.01). TAPB sayısı, TMA-N ve TVB-N miktarları dikkate alındığında nar kabuğu ekstraktı ilavesi dondurarak depolanan kıyma uskumruların kalitesini korumada altı ay süreyle etkili olmuştur. Elde edilen sonuçlar, NKE ve ÜÇE’nın dondurularak depolanan uskumru kıymasının kalitesinin daha uzun süre korunması açısından uygun doğal antimikrobiyel katkılar olduğunu göstermiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The impact of the quality changes in Scomber scombrus (Scomber scombrus) deposited in the frozen extract
2017
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

In this study, the effect of green tea (YCE), wheat nuts (TRE) and narcissus (NKE) extract on some quality characteristics of the stored uskumur value was studied. Considering the quantities of phenolic substance in plant extract, samples are prepared in such a way that the total quantity of phenolic substance in the final product will be 100 mg/kg. The effectiveness of plant extracts during frozen storage is compared with examples of control (K) that contain synthetic antioxidants (BHT) and do not contain any additions. The addition of plant extract and the ice cream process together have reduced the total number of aerobic psychrophil bacteria (TAPBs) (P<0.01). At the end of the storage, the number of TAPBs is determined in the lowest NKE additional samples (3.23 log KOB/g) (P<0.01). The extract supplement restricts the formation of the total flying basic nitrogen (TVB-N) and trimetylamine nitrogen (TMA-N) (P<0.01). The number of TAPBs, TMA-N and TVB-N quantities have been effective for six months in preserving the quality of cranberries stored by freezing the extract of cranberries. The results have shown that NKE and TREE have natural antimicrobial contributions that are suitable for a longer preservation of the quality of the uskumur value stored by freezing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gıda

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 4.980
Atıf : 10.475
2023 Impact/Etki : 0.178
Gıda