Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 10
12- Geç Roma İmparatorluğu’nun Anayasası
2012
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Bizans İmparatorluğu veya Doğu Roma İmparatorluğu, diğer Ortaçağ devletleri gibi, yazılı resmi bir anayasaya asla sahip olmadı. Hıristiyan Roma İmparatorluğu ise Tanrı’nın Krallığı’nın bir yansıması olarak kabul ediliyordu. Bizans teorisine göre evrendeki, dini ve laik olsun tüm yetkinin kaynağı Tanrı idi. İmparator prensip olarak seçiliyordu. Buna çoğunlukla senato, ordu ve insanlar birlikte karar veriyorlardı. İmparator tahta geçtikten sonra, onu görevden alabilecek hiçbir yasal yol bulunmuyordu. Bununla birlikte Roma senatosu Roma siyasi kurumlarının en önemlisiydi. Tarihi boyunca senatonun gücü arttı veya azaldı. Buna ek olarak kilise ve patrik de yönetimde önemli bir rol oynadı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 398
History Studies