Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Yeni Bir Veri Kümesi (RidNet) Kullanarak Kontrolsüz Ortamda Yüz İfadesi Tanımanın Derin Öğrenme Yöntemleri ile İyileştirilmesi
2019
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, internetten genel erişime açık görüntüler kullanılarak oluşturulan veri kümesi (RidNet) ile yedi farklı yüz ifadesi için derin öğrenme yöntemleri kullanılarak duygu tanıma işlemi yapılmıştır. Daha sonra AlexNet, GoogLeNet ve ResNet101 gibi literatürdeki tanınmış evrişimli sinir ağları mimarileri ile RidNet üzerinden transfer öğrenimi yapılmıştır. Compound Facial Expressions of Emotion (CE) ve Static Facial Expressions in the Wild (SFEW) veri kümeleri test veri kümeleri olarak belirlenmiştir. İlk olarak yapılan deneysel çalışmalar ile en iyi sınıflandırma performansını gösteren evrişimli sinir ağı mimarisi belirlenmiştir. Bu evrişimli sinir ağı AffectNet, The Karolinska Directed Emotional Faces (KDEF) ve RidNet ile eğitilmiştir. AffectNet, KDEF ve RidNet ile eğitilmiş ağlar kontrollü ortamda oluşturulan veri kümesi (CE) ile test edildiğinde benzer sınıflandırma başarımları elde edilmiştir. Kontrolsüz ortamdaki test veri kümesinde (SFEW) ise RidNet ile eğitilen ağ diğer ağlara belirgin bir üstünlük sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Improving the recognition of face expression in an uncontrolled environment using a new data set (RidNet) with deep learning methods
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, emotional recognition process was carried out using deep learning methods for seven different facial expressions with the data set (RidNet) created using open-access images from the internet. Later, transfer learning was done through RidNet with the renowned evolutionary nerve network architecture in literature such as AlexNet, GoogLeNet and ResNet101. Compound Facial Expressions of Emotion (CE) and Static Facial Expressions in the Wild (SFEW) data sets are defined as test data sets. The evolutionary nerve network architecture, which has shown the best classification performance with the first experimental studies, has been determined. This evolutionary nerve network is trained with AffectNet, The Karolinska Directed Emotional Faces (KDEF) and RidNet. Similar classification achievements have been achieved when trained with AffectNet, KDEF and RidNet networks are tested with a data set (CE) created in a controlled environment. In the test data set in uncontrolled environments (SFEW), the network trained with RidNet has made a clear advantage over other networks.

Anahtar Kelimeler:

Enhancing Facial Expression Recognition In The Wild With Deep Learning Methods Using A New Dataset: Ridnet
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, emotion recognition process was performed by using deep learning methods for seven different facial expressions with the data set (RidNet) which was created by using images that are publicly accessible from internet. Afterwards, transfer learning over RidNet was done with well-known convolutional neural network architectures such as AlexNet, GoogLeNet and ResNet101. Compound Facial Expressions of Emotion (CE) and Static Facial Expressions in the Wild (SFEW) datasets were determined as test datasets. In the first experimental studies, convolutional neural network architecture with the best classification performance was determined. This convolutional neural network was trained with AffectNet, The Karolinska Directed Emotional Faces and RidNet. Similar classification performances were achieved when the AffectNet, KDEF, and RidNet-trained networks were tested with the data set (CE) generated in a controlled environment. In the test data set (SFEW) in an uncontrolled environment, RidNet-trained network gave a significant advantage over other networks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 528
Atıf : 656
2023 Impact/Etki : 0.174
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi