Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 7
TÜRKİYE’DEKİ ÖRGÜT KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARININ ANALİZİ
2022
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de eğitim bilimleri alanında yayımlanan örgüt/okul kültürü makalelerini derlemek ve bu çalışmalara yönelik bütüncül bir bakış açısı sunmaktır. Bu araştırmada betimsel tarama modeli ile içerik analizi türlerinden betimsel içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışmanın veri kaynağı ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizinde yer alan ve 2003-2019 yılları arasında yapılan örgüt kültürü veya okul kültürü konusuyla ilgili makaleler oluşturmaktadır. Belirlenen ölçütlerden ve makalelerin içeriklerinin incelenmesinden sonra araştırmanın örneklemini, Türkiye’de yapılan ve erişime açık olup herhangi bir kısıtlaması olmayan toplam 38 makale oluşturmaktadır. Bu çalışmada içerik analizi türlerinden kategorik çözümleme tekniği kullanılmıştır. Örgüt/okul kültürü konusunda yapılan makalelere genel olarak bakıldığında; 2013 yılından sonra yayın sayısında bir artış olduğu, yayınların çoğunlukla iki yazarlı olarak gerçekleştirildiği, sıklıkla ilköğretim kademesinde çalışıldığı, büyük oranda örgüt/okul kültürü ile örgütsel davranış konularının incelendiği, nicel araştırma metodolojinin çok baskın olarak kullanıldığı ve bu metodolojiye bağlı olarak ilişkisel tarama türünde çalışmaların sıklıkla gerçekleştirildiği ve veri toplama aracı olarak da çoğunlukla anketin kullanıldığı görülmektedir. Yükseköğretim düzeyinde de örgüt/okul kültürü çalışmalarına daha çok yer verilmesi, nitel araştırma yöntemi ve desenlerinin daha fazla kullanılması ve buna bağlı olarak görüşme, gözlem, metafor, vignette gibi veri toplama yöntem ve teknikleriyle derinlemesine veriler elde edilmesi oldukça önemli görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.664
2023 Impact/Etki : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi