Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
Dağınık Yapıdaki Kampüslerde Otomatik Araç Geçiş Sistemi İçin Bir Hibrit Veri Merkezi Modeli
2022
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Otomatik araç geçiş sistemleri (OGS) yalnızca yetkilendirilmiş kişilerin kullanımına açılmış alanların insansız kontrolüne imkan veren hizmetlerdir. Gerçek zamanlı hizmetlerden olan geçiş sistemlerinde en çok karşılaşılan sorunlar ağ tıkanıklıklarından dolayı yaşanan gecikmelerdir. Geçiş sistemleri için yaygın olarak tercih edilen sistem tasarımlarına bakıldığında geleneksel yapı olan istemci sunucu mimarisi ile merkezileştirilmiş veri merkezi ve internet alt yapısı üzerinde oluşturulan bir yapı olduğu görülmektedir. Günden güne artan veri miktarı ile buradan doğan ağ trafik yoğunluğu veri işleme, yönetme ve sistem kurulumlarında yeni teknolojik yaklaşımların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Verinin üretildiği yerde işlenmesi prensibine dayanan uç hesaplama (Edge Computing) tam bu noktada karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada Erciyes Üniversitesi otomatik geçiş sistemi için uç hesaplama tabanlı hibrit bir veri merkezi modeli sunulmuştur. Geleneksel yöntem ile oluşturulan OGS’ lerde yaşanan aksamaları gidermek için önerilen bu model birçok kurum ve üniversite tarafından da kullanılacaktır. İhtiyaç ve fayda analizi yapılarak ortaya çıkartılan örnek sistem tasarımı, uygulama ve sonuçlarıyla birlikte sunulacaktır. Sonuç bölümünde ise uygulanan yeni modelin performans verimliliği açısından geleneksel yapı ile değerlendirme sonuçlarından bahsedilecektir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 2.968
2023 Impact/Etki : 0.069
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi