Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 16
Mandibulada kompound odontoma ile ilişkili dev bir dentigeröz kist: Bir olgu sunumu
2018
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

Odontoma, benign neoplazmadan daha çok gelişimsel malformasyon (hamartom) olarak kabul edilen agresif olmayan ektomezenkimal bir tümör çeşididir. Dentigeröz kistler, sürmemiş bir diş kronuna eşlik eden iyi huylu odontojen kaynaklı kistlerdir. Dentigeröz kistlerin nadiren de odontoma ile ilişkili olduğu bilinmektedir. Dentigeröz kistler uzun süre fark edilmezlerse, asemptomatik yapılarının etkisiyle büyük boyutlara ulaşabilirler. 53 yaşındaki bir erkek hasta sağ mandibular bölgede şişlik ile kliniğimize başvurdu. Klinik ve radyografik incelemelerde, sol ikinci premolar dişten mandibulanın sağ angulus bölgesine uzanan geniş bir radyolusent alan saptandı. Daha önce kistin tedavisi amacıyla iki farklı noktadan marsupyalizasyon işleminin denendiği ancak işlemin radyolusent sahada herhangi bir küçülme ya da iyileşmeye sebep olmadığına karar verilmesinin ardından hasta tarafımıza yönlendirildiği öğrenildi. Odontoma ile kistin enükleasyonu lokal anestezi ile derin sedasyon yardımıyla yapıldı. Ayrıca bölgedeki periodontal sorunlar ve mobilite gösteren dişler hastanın ilgili dişlere önerilen tedavi seçeneklerini reddetmesi üzerine çekildi. 2 yıllık takipte, kist bölgesindeki tam bir iyileşme gözlendi, nüks belirtisine rastlanmadı. Histopatolojik tanı, bölgede sürmemiş başka bir dişin de var olmamasına dayanarak odontoma ile ilişkili dentigeröz kist olarak konuldu. Bu vakada nadir görülen, kompound odontoma ile ilişkili dev boyutta dentigeröz kist olgusu rapor edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












7tepe Klinik

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 87
2023 Impact/Etki : 0.014
7tepe Klinik