Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
Dış kulak yolunda yabancı cisim saptanan olguların değerlendirilmesi.
2017
Dergi:  
Kocaeli Medical Journal
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Dış kulak yolunda yabancı cisim olan olguların demografik özellikleri, tedavi yönetimi ve çıkarılan yabancı cisimlerin özellikleri değerlendirmek. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmaya dış kulak yolunda yabancı cisim olan 233 olgu (91 kadın 142 erkek; ort.yaş 13.04±15.48 yıl,dağılım: 3 ay- 72 yıl) dahil edildi. Tüm olguların dosyaları, yaş, cinsiyet, yabancı cismin cinsi, şekli, rengi, hangi tarafta olduğu, uygulanan tedavi ve komplikasyonlar açısından değerlendirildi. BULGULAR: Yabancı cisimler 104 olguda(%44.6) sol kulak, 118 olguda (%50.6) sağ kulak, 11 olguda (%4.8) ise her iki kulakta saptandı. En sık saptanan yabancı cisimlerin %38.6’sı (n=90) boncuk, %16.7’si (n=39) kulak çöpü pamuğu ve %15’i (n=36) oyuncak idi. Yabancı cisimlerin %91.8' i renkli ve %8.2'si renksiz idi. Yabancı cisimler 15 olguda (%6.4) ameliyathane şartlarında genel anestezi altında çıkartıldı. TARTIŞMA ve SONUÇ: Dış kulak yolu yabancı cisimleri, kulak burun boğaz (KBB) acilleri arasında en sık görülen acillerdendir. Dış kulak yolu yabancı cisimleri, komplikasyonlardan korunmak için uygun teknik ve aletlerle deneyimli KBB hekimi tarafından çıkarılmalıdır. Eğitim almamış ve bu konuda deneyimi eksik kişilerce yapılan çıkarma denemeleri komplikasyonlara yol açmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kocaeli Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 729
Atıf : 384
2023 Impact/Etki : 0.018
Kocaeli Medical Journal