User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 21
 Downloands 3
Dış kulak yolunda yabancı cisim saptanan olguların değerlendirilmesi.
2017
Journal:  
Kocaeli Medical Journal
Author:  
Abstract:

GİRİŞ ve AMAÇ: Dış kulak yolunda yabancı cisim olan olguların demografik özellikleri, tedavi yönetimi ve çıkarılan yabancı cisimlerin özellikleri değerlendirmek. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmaya dış kulak yolunda yabancı cisim olan 233 olgu (91 kadın 142 erkek; ort.yaş 13.04±15.48 yıl,dağılım: 3 ay- 72 yıl) dahil edildi. Tüm olguların dosyaları, yaş, cinsiyet, yabancı cismin cinsi, şekli, rengi, hangi tarafta olduğu, uygulanan tedavi ve komplikasyonlar açısından değerlendirildi. BULGULAR: Yabancı cisimler 104 olguda(%44.6) sol kulak, 118 olguda (%50.6) sağ kulak, 11 olguda (%4.8) ise her iki kulakta saptandı. En sık saptanan yabancı cisimlerin %38.6’sı (n=90) boncuk, %16.7’si (n=39) kulak çöpü pamuğu ve %15’i (n=36) oyuncak idi. Yabancı cisimlerin %91.8' i renkli ve %8.2'si renksiz idi. Yabancı cisimler 15 olguda (%6.4) ameliyathane şartlarında genel anestezi altında çıkartıldı. TARTIŞMA ve SONUÇ: Dış kulak yolu yabancı cisimleri, kulak burun boğaz (KBB) acilleri arasında en sık görülen acillerdendir. Dış kulak yolu yabancı cisimleri, komplikasyonlardan korunmak için uygun teknik ve aletlerle deneyimli KBB hekimi tarafından çıkarılmalıdır. Eğitim almamış ve bu konuda deneyimi eksik kişilerce yapılan çıkarma denemeleri komplikasyonlara yol açmaktadır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Kocaeli Medical Journal

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 729
Cite : 384
2023 Impact : 0.018
Kocaeli Medical Journal